Att göra när det regnar

Jag fick en liten fråga om vad man ska göra regniga dagar då humöret dalar. Det finns hur mycket härligt som helst att göra när det regnar. Då lever jag upp. När jag var liten brukade jag vara ensam ganska mycket. För att jag ville. Och regnade det så stängde jag in mig på rummet och lyssnade på Chopin och läste böcker på flickrummet. Klädde mig i fina damiga kläder (alt långkalsonger) Skrev pretentiösa dikter. Målade akvarell. Tände ljus och var ensam med mina tankar. Håhå jaja. Inte mycket har förändrats.

Här följer en lista med saker som jag idag brukar roa mig med om det regnar:

Ringa mormor

Baka havrekakor

Dricka te

Sitta i ett fönster och titta ut och skriva på någonting lite fint och pretto sådär

Läsa Agatha Christie

Sticka tjocksockar som aldrig blir färdiga

Måla naglarna

Sitta inne med en vän och snacka skit

Läsa mina favoritbloggar

Baka massor av matbröd och frysa in

Lyssna på något bra program på P1

Eller någon av P3s ruskigt otäcka dokumentärer

Plocka in en regnvåt bukett

Ta en långpromenad med gummistövlar och paraflax och sedan komma in och dricka ännu mer te

Sortera småplocket i byrålådorna

Pussa på hunden och Jakob

Illustrera och måla

Flytta runt tavlor och göra nya hål i väggarna

Bilder från en regntung dag hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Att göra när det regnar”

 1. Oh, så inspirerad man blir av att bara finnas till och njuta av små ting en grå och blöt dag. Får väl se om det dyker upp lite regndroppar i Skåne de kommande dagarna. Tack för alla fina tips!!

 2. Åh jag älskar regn (är väl en av de få?!). Allt det du skrivit gör jag när det regnar, förutom att jag läser annat än Agatha Christie. Och den obligatoriska tekoppen hänger mig i hälarna vart jag än går, om det regnar ute. För att inte tala om dom tända ljusen.

 3. Jag har sagt det förut men säger det igen; jag älskar din blogg. Den gör mig glad. Allt vintage, pyssligt, finurligt och mormor-mysigt. Sen har du väldigt fint porslin som jag alltid undrar var du köpt. Jag gissar loppis men jag vill ändå ha det.

  /Pysselbloggaren

 4. Hej Clara

  Jag bad din man hälsa dig idag att du har stans bästa blogg. Men jag sa fel! Jag blev så generad över att jag trängde mig på din stackars make när han var och handlade. HAN är ju inte offentlig, inte som du. Det jag egentligen tycker är ju att du är bäst. Inte bara i stan.

  Snälla hälsa och be honom om ursäkt ifall att han tyckte att det kände obekvämt.

  Ha en härlig sommar och lycka till med nya huset. 🙂

 5. tack clara för att tipset om radioprogramet med kristina lugn!

  jag har precis slutat med massa mediciner. å jag kämpar och tvivlar.
  hennes ord om ånget var så underbart!!
  resten av programet med för den delen.
  hennes röst gör mej lugn.

  hade inte hört programet om det inte vore för dej.
  tack

 6. När jag var yngre brukade jag älska när det regnade om jag var ledsen, det påminde mig om att det alltid finns fler än en själv som gråter.

  Nu är jag äldre och gladare, men tanken lever ändå kvar.

 7. Underbart! Jag kan tycka det är härligt när det är risigt väder så man hinner göra underbart onödiga saker och pyssla med sig själv. Sortera strumplådan, färgkoordinera i bokhyllan, skriva ett handskrivet brev och plantera om blommorna hemma.

 8. Åh den som ändå kunde göra såna bestyr när det regnar… en annan måste jobba! du verkar verkligen ha ett drömjobb, att frilansa.

 9. Hej Clara! Imorse när jag satt och läste tidningen vid frukostbordet såg jag dig i det senaste numret av Glamour. Jag ville bara säga att jag tycker att du är helt fantastisk och inspirerande, och verkar så himla go. Jag tror helt och fullt på att världen vore en lite bättre plats om fler var som du.

  Kärlek till dig!

 10. Åh, regn är så härligt. Och idag har det ju verkligen öst ner som om någon satt ett duschmunstycke över staden(jag är Ume-bo).Hallå, när kan vi läsare få se mer av ditt hus? Det verkar ju vara så underbart vacker!

 11. Regn- och ruskväder kan ju vara väldigt mysigt. Jag känner på något sätt att det ger en chans att ta vara på de små och fina sakerna i livet. Som nybakat bröd, böcker, pianot, funderingar och raggsockor. Sånt är fint. Men Clara, jag hoppas att du vet hur mycket du ska uppskatta Sixten och älska honom. Tänk på honom varje dag, skäm bort honom så mycket du bara kan. Fira hans födelsedag, njut av hans sällskap, ta långa promenader. För en dag är han inte längre kvar i jordelivet, och då blir saknaden stor. Men saknaden blir lättare och bättre om minnena är många och ljusa. Min älskade flicka som jag fått lyckan att leva med de senaste 12 åren försvann från mig förra veckan. Jag är outsägligt ledsen, men kan ändå glädjas åt allt underbart hon gett oss. Och det är nog lite det som är meningen med livet.

 12. Åh, och jag har ett förslag till! Jag tycker att du borde göra ett sommarprogram, man kan spela in egna på SR:s hemsida!

 13. Jag brukar passa på att skriva brev! Riktiga härliga brev. Man blir så glad att få sådana brev så det är en glädje att skriva dem också.
  Ha det gott!

 14. Det bästa med regn är nog att det tar bort så många krav från mig. Krav som jag har satt på mig själv. Att jag borde vara ute och göra det ena med det andra. När det regnar kan jag med gott samvete sitta inne och pyssla och greja. Dock kan det bli lite för mycket av det goda regnet här på Irland.

 15. Blev nyligen tipsad av en vän om din blogg…Var stolt, den är fantastiskt bra!

  Idag är en trist dag är nere på västkusten, försöker vara lite kreativ men ack. Kollar in din mail och se där, då har du minsann fixat en lista och vips är hela eftermiddagen fullbokad! Tackar!! 🙂

 16. Tack och varsågod. NI är finast!

  Marianne: Du heter precis samma vackra sak som min mamma 🙂 Jakob hälsade det du sagt. Vi blev båda glada så tack för det. Du är så rar!

  kram

 17. Tack snälla snälla Clara för tipsen om SR:s dokumentärer! Det känns som om jag funnit en stor guldgruva! Jag lyssnade på så spännande dokumentärer i natt att jag inte kunde somna och var så trötter på jobbet hela dagen! 🙂

 18. Hej Clara. Jag fick nys om dig i tidningen Dagen för ett bra tag sedan. Sedan dess har jag beundrat de fina fotografierna här i bloggen. Jag gillar att fotografera och undrar bara vilken kamera du har. Tusen tack på förhand.

 19. UNDERBARA Clara! Dina bilder är så vackra. Tack för en jättefin blogg, den förgyller min dag.

  hälsar Lina, från ett molntyngt Göteborg

 20. hej Clara!
  Vi hade tänkt tälta i dina trakter den här veckan. Men det gick sisådär med allt regnande. Hade ju varit bättre att stanna hemma och ägna sig åt något av alla dina sköna regniga sysselsättningar…

 21. åmm det rägnar ute fast man ska till jobbet
  då går jag inte till jonbbet + inte åker moped heller
  men jag är tvungen att göra det
  för att jag får ingen sjuss anars
  dåmm vill att man ska bli genåm blöt
  helt
  i onsdas då rägnar det
  hela dan från kl 8:00 på morgonen till kl 16:00
  så länge
  fick jag vänta innann jag gunde
  åka hemm med min moped