Jag fick en liten fråga om vad man ska göra regniga dagar då humöret dalar. Det finns hur mycket härligt som helst att göra när det regnar. Då lever jag upp. När jag var liten brukade jag vara ensam ganska mycket. För att jag ville. Och regnade det så stängde jag in mig på rummet och lyssnade på Chopin och läste böcker på flickrummet. Klädde mig i fina damiga kläder (alt långkalsonger) Skrev pretentiösa dikter. Målade akvarell. Tände ljus och var ensam med mina tankar. Håhå jaja. Inte mycket har förändrats.

Här följer en lista med saker som jag idag brukar roa mig med om det regnar:

Ringa mormor

Baka havrekakor

Dricka te

Sitta i ett fönster och titta ut och skriva på någonting lite fint och pretto sådär

Läsa Agatha Christie

Sticka tjocksockar som aldrig blir färdiga

Måla naglarna

Sitta inne med en vän och snacka skit

Läsa mina favoritbloggar

Baka massor av matbröd och frysa in

Lyssna på något bra program på P1

Eller någon av P3s ruskigt otäcka dokumentärer

Plocka in en regnvåt bukett

Ta en långpromenad med gummistövlar och paraflax och sedan komma in och dricka ännu mer te

Sortera småplocket i byrålådorna

Pussa på hunden och Jakob

Illustrera och måla

Flytta runt tavlor och göra nya hål i väggarna

Bilder från en regntung dag hemma.