Åh! Idag i Pikant i Sveriges Radio P4 gör jag världens godaste valborgstårta. Himla lättlagad (på riktigt!) och perfekt om man är allergisk mot vanliga tårtor gjorda på mjöl. Klicka in och lyssna vettja – då kan du ju baka tårtan ihop med mig.
Valborgstårta med kiwi och mandelspån
Portioner
ca 10 bitar
Tid
ca 50 minuter
Ingredienser
300 gram mandelmassa
3 ägg
1pkt citronfromage (färdigt pulver i paket)
3 Kiwifrukter
Mandelspån
Gör så här
- Riv mandelmassan och blanda med ägg till en smet.
- Häll den i en form, gärna med löstagbar kant och grädda i 30 minuter på 175 grader. Använd annars en pajform och låt kakan ligga kvar i formen efter gräddning.
- När kakan kallnat, pensla på fromage och dekorera med kiwiskivor och mandelspån.
17 svar
så gott det ser ut! 🙂
Är så himla himla sugen på att baka, men ska strax iväg och träna och då känns det lite konstigt att baka…
Mmmm så gott det såg ut du! 🙂
Kram.
Ouf, nå ble jeg kjempe sulten.. På kake!
Åh, kiwi! Det ser ju himla gott ut!
Vad fick du av Jakob???? 😀
*nyfiken*
åh, så smarrigt!!!
den ser hemskt god ut!
Hei Clara!
Jeg ville bare si at du er et fantastisk vakkert menneske. Jeg måtte bare si det. Noen ganger får jeg litt vondt inni meg fordi du er så god og fin. Det røde håret er helt perfekt!
(Jeg vet at jeg høres ut som en sinnsyk tonåring…. beklager)
Hej Clara. Skulle du vilja läsa? : http://susochdus.blogg.se/2010/april/26-april-2010.html
Mmm..va smarrig den såg ut =)
Åh vilke fin bild med det gröna och blåa tillsammans! Du är så bra Clara!
Det där såg smaskens ut! 😀
Var i ugnen??
Mitten
What is “lemon cheese” finished powder in a package?
Cream cheese with lemon zest?