pikantbilder-del-3-243.JPG

Åh! Idag i Pikant i Sveriges Radio P4 gör jag världens godaste valborgstårta. Himla lättlagad (på riktigt!) och perfekt om man är allergisk mot vanliga tårtor gjorda på mjöl. Klicka in och lyssna vettja – då kan du ju baka tårtan ihop med mig.

Valborgstårta med kiwi och mandelspån

Portioner

ca 10 bitar

Tid

ca 50 minuter

Ingredienser

  • 300 gram mandelmassa

  • 3 ägg

  • 1pkt citronfromage (färdigt pulver i paket)

  • 3 Kiwifrukter

  • Mandelspån

Gör så här

  • Riv mandelmassan och blanda med ägg till en smet.
  • Häll den i en form, gärna med löstagbar kant och grädda i 30 minuter på 175 grader. Använd annars en pajform och låt kakan ligga kvar i formen efter gräddning.
  • När kakan kallnat, pensla på fromage och dekorera med kiwiskivor och mandelspån.

Så firar jag valborg med vänner

Vårens bästa kalastårtor