Valborgstårta

pikantbilder-del-3-243.JPG

Åh! Idag i Pikant i Sveriges Radio P4 gör jag världens godaste valborgstårta. Himla lättlagad (på riktigt!) och perfekt om man är allergisk mot vanliga tårtor gjorda på mjöl. Klicka in och lyssna vettja – då kan du ju baka tårtan ihop med mig.

Så bakar du min valborgstårta:

 

300 gram mandelmassa

3 ägg

1pkt citronfromage (färdigt pulver i paket)

3 Kiwifrkter

Mandelspån

175 grader 30 minuter

Riv mandelmassan och blanda med ägg till en smet.

Häll den i en form, gärna med löstagbar kant och grädda. Använd annars en pajform och låt kakan ligga kvar i formen efter gräddning.

När kakan kallnat, pensla på fromage och dekorera med kiwiskivor och mandelspån.

Vårens bästa kalastårtor

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Valborgstårta”

  1. Är så himla himla sugen på att baka, men ska strax iväg och träna och då känns det lite konstigt att baka…

  2. Hei Clara!

    Jeg ville bare si at du er et fantastisk vakkert menneske. Jeg måtte bare si det. Noen ganger får jeg litt vondt inni meg fordi du er så god og fin. Det røde håret er helt perfekt!

    (Jeg vet at jeg høres ut som en sinnsyk tonåring…. beklager)