pikantbilder-del-3-243.JPG

Åh! Idag i Pikant i Sveriges Radio P4 gör jag världens godaste valborgstårta. Himla lättlagad (på riktigt!) och perfekt om man är allergisk mot vanliga tårtor gjorda på mjöl. Klicka in och lyssna vettja – då kan du ju baka tårtan ihop med mig.

Så bakar du min valborgstårta:

300 gram mandelmassa

3 ägg

1pkt citronfromage (färdigt pulver i paket)

3 Kiwifrkter

Mandelspån

175 grader 30 minuter

Riv mandelmassan och blanda med ägg till en smet.

Häll den i en form, gärna med löstagbar kant och grädda. Använd annars en pajform och låt kakan ligga kvar i formen efter gräddning.

När kakan kallnat, pensla på fromage och dekorera med kiwiskivor och mandelspån.

Så firar jag valborg med vänner

Vårens bästa kalastårtor