Färsk grönkål i durkslag.

Grönkål är en billig och supernyttig råvara som går att använda till nästan allt. Köp färsk och släng i frysen. 

Efter jul reas ofta typisk julmat ut. Som till exempel grönkål och rödbetor. Då tycker jag att man gott att man kan ta och bunkra lite.

Grönkål under snö.

Ganska härligt att grönkål är så härdigt att man kan skörda den på vintern! Den klarar sig fint under snön.

Ungsform med rödbetor, chevreost och grönkål.

Till middag idag gjorde jag ugnsbakade rödbetor med chevreost ovanpå och smörstekt grönkål på sidan av.

Blå ungsform med rödbetor, chevreost och grönkål.

Så gör du ugnsbakade rödbetor med grönkål (för 2 personer):

Skala 1 kilo rödbetor.

Dela i mindre bitar och lägg i en form med lite olja i botten.

Salta peppra och ställ i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.

Skär chevreost i bitar och lägg på rödbetorna ca fem minuter innan de plockas ur ugnen.

Strimla grönkålen och fräs lätt i lite smör, så att de mjuknar och blir mjälla i smaken.

Servera med rödbetorna och några krossade valnötter (även de kanske överblivna från julen) och så har man fixat sig en enkel men smarrig lunch.

Ångkokta rödbetor