Gröna och gula pumpor i olika former.

Middag på pumpa med skogssvamp.

Vi har haft en väldigt fin helg! Jakob fjällvandrade med en kompis så jag var själv med lillen.

Ganska härligt med tanke på att han är så pappig att det är enda gången jag får hans fulla uppmärksamhet. Han sov en natt hos sin farmor också så att jag kunde jobba lite.

I alla fall. Till söndagsmiddag gjorde vi ungsgratinerad butternutsqash/butternutpumpa och skogschampinjoner. Det är en favorit!

Billig svenskodlad går att få tag i på hösten, om man nu inte varit duktig och odlat själv.

Uppskuren butternutpumpa/butternutsquash med sitt gula fruktkött.

Tvätta den noggrant (om du vill äta med skalet på ). Dela och gröp ur kärnorna. Skär i kuber.

Gula hackade kuber av pumpa/squash i ungsform.

Lägg svampen och squashen i en ugnsform med lite smör. Salta och peppra.

Gratinera i 200 grader tills den mjuknat.

Tar ca 20-30 minuter.

Rosta lite pinjenötter under tiden och finriv en rejäl bit västerbottensost.

Strössla över strax innan servering.

Pumpa/squash med mörk skogssvamp och pinjenötter på blåvitt porslin med röda vinbärssaft i glas på hög fot.

Squashen/pumpan är god som den är eller med kött till. Jag sköljde ner alltihop med lite hemmagjord rödvinbärssaft.

Mer gul god mat som funkar på höstmiddagen!