Gröna och gula pumpor i olika former.

Middag pÄ pumpa med skogssvamp.

Vi har haft en vÀldigt fin helg! Jakob fjÀllvandrade med en kompis sÄ jag var sjÀlv med lillen.

Ganska hÀrligt med tanke pÄ att han Àr sÄ pappig att det Àr enda gÄngen jag fÄr hans fulla uppmÀrksamhet. Han sov en natt hos sin farmor ocksÄ sÄ att jag kunde jobba lite.

I alla fall. Till söndagsmiddag gjorde vi ungsgratinerad butternutsqash/butternutpumpa och skogschampinjoner. Det Àr en favorit!

Billig svenskodlad gÄr att fÄ tag i pÄ hösten, om man nu inte varit duktig och odlat sjÀlv.

Uppskuren butternutpumpa/butternutsquash med sitt gula fruktkött.

TvÀtta den noggrant (om du vill Àta med skalet pÄ ). Dela och gröp ur kÀrnorna. SkÀr i kuber.

Gula hackade kuber av pumpa/squash i ungsform.

Middag med butternutpumpa och pinjenötter

Tid

ca 45 minuter

Ingredienser

  • Svamp

  • Squash

  • Pinjenötter

  • VĂ€sterbottensost

Gör sÄ hÀr

  • LĂ€gg svampen och squashen i en ugnsform med lite smör. Salta och peppra.
  • Gratinera i 200 grader tills den mjuknat.
  • Tar ca 20-30 minuter.
  • Rosta lite pinjenötter under tiden och finriv en rejĂ€l bit vĂ€sterbottensost.
  • Strössla över strax innan servering.
Pumpa/squash med mörk skogssvamp och pinjenötter pÄ blÄvitt porslin med röda vinbÀrssaft i glas pÄ hög fot.

Squashen/pumpan Àr god som den Àr eller med kött till. Jag sköljde ner alltihop med lite hemmagjord rödvinbÀrssaft.

Annat gult som smakar gott

Recept pÄ min bÀsta pumpapaj