Brandgult. I dag gÄr jag vidare pÄ det brandgula temat och hÀr har jag samlat mina egna smakfavoriter!

Plats 5 – Squash


NÀr vi odlar i vÀxthuset hÀr hemma fÄr vi mÀngder av grönsaker. Och gulsaker! Pröva gÀrna mitt squashbröd och det hÀr receptet pÄ butternutpumpa nÀr du vill ordna en hÀrligt höstig middag!

Rund hÀrlig ostpaj i en gyllene fÀrg, dukad intill skÄl med krÀftor.

Plats 4 – Ostpaj


FÀrgen, doften, smaken. Den godaste matpajen innehÄller VÀsterbottensost. En gyllene paj mitt pÄ bordet höjer festkÀnslan, ger mÀttnad och Àr toppen eftersom du kan Àta den bÄde som huvudrÀtt och tillbehör. HÀr Àr mitt bÀsta recept!

Gul pasta fÀrgad av saffran ligger pÄ en enkel tallrik, i pastan skymtar grönsaker som smÄ tomater.

Plats 3 – Saffran 


Lussekatter Àr vansinnigt gott och min saffranspasta med svamp Àr en fantastisk middag!

Plats 2 – Citrusfruker

SjĂ€lvklart mĂ„ste jag ha citrus med pĂ„ listan. Bilden Ă€r frĂ„n ett kok apelsinmarmelad jag gjorde som tidig bloggare. Nu som gravid Ă€ter jag typ fem till Ă„tta citrusfrukter om dagen. GOTT!

Plats 1 – Hjortron!

VÀsterbottning som jag Àr, ligger det hÀr bÀret mig nÀra om hjÀrtat. Det Àr en speciell stÀmning att dra sig ut mot hjortronmyrarna pÄ somrarna och försöka hitta de gyllene skatterna i marken. Hjortronet Àr det överlÀgset mest spÀnnande bÀret att plocka! För det första Àr jag alltid osÀker pÄ om det ens Àr ett hjortronÄr. Och finns det hjortron i skogen Àr det ÀndÄ inte sÀkert att de mognat Àn. Och skulle de ha mognat kan nÄgon annan ha hunnit före och plundrat det hjortronstÀlle jag sjÀlv trodde var mitt hemliga!

Hjortron Ă€r godast till frasvĂ„fflor och ugnspannkaka. Har du inte hjortron sĂ„ kan du alltid anvĂ€nda en anna brandgul ingrediens som var bubblare pĂ„ den hĂ€r listan – nĂ€mligen honung! Ringla honung över vĂ„fflorna och plĂ€ttarna och njut.

God gul dag pÄ dig!

Brandgult – lĂ„t oss tjafsa om fĂ€rgen