Höstpepp

Nu har hösten kommit på allvar och även om det känns lite sorgligt att sommaren fick ett så kallt och abrupt slut är det rätt härligt med hösten. Saker som är topp med hösten!

-Varmare kläder, lager på lager. Hösten är den bästa modeårstiden

-Att elda i vedspisen varje morgon

-Att allt vi odlat nu är klart att skörda

-Att tända ljus och kura i mörkret varje kväll

-Att det går att få svalt i sovrummet om nätterna igen

-Långkok, brödbak och fika regniga dagar.

-Att plocka svamp

-Att vi kommer närmre julen för var dag som går (jul är det bästa på hela året)

-Att jag får vara kvar här på landet och inte behöver återvända till staden som jag alltid gjorde förut

(Kjolen och jumpern har jag fått ifrån Jumperfabriken och skorna har jag fått i present)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

44 kommentarer på “Höstpepp”

  1. Så fin tröja,rött passar till den grå kjolen.Har nyss upptäckt denna sida, ska rekommendera den till vänner . Tack för inspirationen du ger !

 1. Ni som har erfarenhet förresten! På en skala 1-10, hur bra kvalité är det på Jumperfabrikens kläder?

  1. Hej, jag använder i princip enbart Jumperfabrikens klänningar som vardagsplagg, verkligen every day och tvättar favoriterna en gång i veckan. Har haft flera av dem i flera år och de är lika fina ännu. Så kan varmt rekommendera Jumperfabriken utan några som helst känningar i företaget.?

 2. Jaa, håller med om allt! Plus att jag älskar att få ha jeans igen.
  I år är första året vi får stanna kvar på landet och inte behöver återvända till stan 🙂

 3. Åh har också köpt den koftan fast den blå. Koftan med stort K. Blev än mer höstpepp efter detta inlägg 🙂

  http//:lovlilett.com

 4. Du är så fin men håller inte med dig att det är skönt med hösten speciellt när det börjar bli mörkare. Sitter just nu på en balkong och tittar ut över Medelhavet och njuter av värme och sol, helt underbart. Har badat minst 10 gånger idag och det är så härligt i vattnet. Nu ska jag och min man ut på restaurang och äta en god middag som en fin avslutning på dagen. Tids nog kommer vi hem till betydligt kallare klimat och vi är så tacksamma att vi har möjlighet att åka iväg så här.

 5. Vad du är SNYGG!!! Var tvungen att bläddra tillbaka och kolla flera gånger och spara bilden som inspiration. Så himla snygg tjej med så sjukt härliga höstkläder.

 6. Vilken härlig kofta! Och skönt med lite positiva vibbar om hösten, jag håller med. Ser särskilt fram emot allt bakande och fikande, syltkok och diverse köksprojekt!

 7. Hej! Vilken jättefin hårfärg. Men jag skriver av en helt annan anledning: jag skulle vilja tacka för Bloggskolan. Vilken välgärning! När jag plötsligt över en natt insåg att jag ville ha en blogg var det spännande och kul och sen tog det stopp. Jag visste ju ingenting om hur jag skulle börja. Bloggskolan bekräftade mina idéer och gav mig modet att driva igenom dem på mitt sätt, i min egen takt (dvs 6 månader… Ville att headern osv skulle vara perfekt). En teknisk kompis fixade strukturen och sen var det igång. Så tack för att på ett inspirerande, lustfyllt och lättförståeligt (och icke minst prisvärt) sätt generöst dela med er av era erfarenheter. Nu försöker jag följa rådet att man växer in i rollen. Systerskap när det är som bäst, if you ask me!

  Om jag lyckades? Döm själva: http://www.thoughts-from-the-north.com/

  mvh Jenny Byström

 8. Verkligen snyggt! Men jag har en fundering om vedspis. Är det ett miljövänligt sätt att värma upp, jämfört med luftvärmepumpar, pelletskamin m fl alternativ? Menar inte att en vedspis mer eller mindre skulle göra någon skillnad och förstår att det är en väldigt dyr affär att få en äldre villa lika isolerad som en nybyggd (eller som en lägenhet som har färre väggar ut mot kylan) och att byta värmesystem, så sluta inte elda!

  1. Jag tycker vedeldat är ett miljösnällt alternativ. 🙂 Att få en äldre villa lika isolerad som en nybyggd..Jag bor i ett timmerhus som är 100 år. Jag har trevligare inomhusklimat och varmare än de flesta nybyggda hus här. Den enda isolering vi har är kutterspån och linmattor i golvet å på vind. Det är varmt trots snö drygt 7 månader per år. Vi hugger bara de träd vi behöver för att elda varmt. Två gjutjärnskaminer håller oss nöjda + klimatzon på vintern.
   Skulle vi byta till panna, pellets el. pump – måste vi köpa den..bygga ut huset..material till allt det. Transporter till allt det. Inte så miljösnällt. Vpump är värdelöst i -30. Fjärrvärme finns ej i skogen.
   Jag tipsar alla att återbruka gamla varma hus. 😀

  2. Vedpanna är ok, vedspis är inte bra. Det är låg effekt och släpper ut massor med partiklar pga ofullständig förbränning.

 9. Håller med! Älskar sommaren men har inget emot höstens intågande. Punkten gällande att vara kvar på landet stämmer även för mig då jag för första gången (sedan jag var liten) blir vi kvar här ute i den lilla byn Skalmsjö. Istället för att åka in till en lägenhet i Övik så kommer vi njuta här ute! Underbart!

 10. Nice! Superläckra bilder!
  Alla årstider har sina tjusningar tycker jag. I mörkaste vintern får vi öppna en burk av sommarens sylt och längta tillbaka till det ljusa halvåret. 🙂 Så brukar jag göra och det funkar bra. 😛
  Men jag håller med dig, hösten är en perfekt tid att få lite saker gjorda inomhus istället. Och att baka är ju aldrig fel. 🙂

 11. Hoppas på en fin och solig höst 🙂 Men visst kom den fort. Fast igår hade vi 22 grader hemma hos mig, så lite värme kvar än. Julen är så mysig. Längtar tills man får börja pynta och göra fint *haha*

 12. Så vakker du er!! Teksten din fikk meg til å tenke på “Siste dagen i fjellet” av Halldis Moren Vesaas, om å IKKE kunne være igjen “på landet” …:

  Så var det slutt. Ein sommar til var gått
  og dagen komen då vi skulle heimatt alle.
  For utan sol låg fjellet, sløkt og grått,
  og bjørka let det siste lauvet falle.

  Vi hadde gjort oss ferdige og tok på veg
  – den lange veg til dals ned gjennom glisne lier.
  Det skrall i steinet veg av harde hestskosteg.
  No kjem vi ikkje att på lange tider.

  Eg reiv i farten nokre blåbær opp og åt.
  Enn lever i meg som ei beisk-sval kjelle
  den smak av frosne bær og tapper nedsvelgd gråt,
  den siste smak av sommaren i fjellet.
  God høst!
  Hilsen Hedda

 13. Du klär så bra i din nya, kortare frisyr! Den ser riktigt skön ut också. Och vad fint rönnbären matchar din röda kofta!

 14. Hej! Såg att det var ett reportage om er gårdsbutik i tidningen 🙂 kul läsning!

 15. Åh ja precis så där tänker jag också gå kläd i höst. Varm stickade tröjor med en ullkjol till. Det är så härligt att få lite mer valmöjligheter nu när värmen inte längre styr. Ja jag ser verkligen fram emot hösten och förändringens tid.

 16. Clara, jag läser ganska många bloggar.. Vill bara skriva att din blogg är min favorit, alla kategorier. Jag älskar ditt sätt att skriva, dina “ryter-ifrån-inlägg” och stämningen i din blogg. Tack för denna höstpepp. Jag har känt mycket vemod för att sommaren rinner i väg, men nu känns det lite bättre.

 17. Jättefint Clara! Har själv funderat ett tag på att inhandla den röda koftan, dock är jag lite osäker på vilken storlek man ska ha då den verkar kort i modellen. Tänkte höra om hur den är i storleken överhuvudtaget, normal eller ska man ta en storlek större? Tack för en underbart inspirerande blogg! =)

  1. Jag tycker att den är ytterst “normal” i storleken =) slå till vetjja – den är superskön

 18. Åh, denna kom upp i högerfältet och var precis vad jag behövde idag när sommarens slut börjar göra sig påmind! Tack!