Rosa plåtbricka med nyplockade kantareller.

Älskar att ströva i skogen, att plocka svamp och sen gå hem och fixa något gott av det jag hittat!
I år är det tydligen inget bra svampår. Fast på mina kantarellställen har jag sett att svampen är på väg upp. Och det finns ju godingar i affären också. Här har jag samlat några av mina favoritrecept. Basen för dem är kantareller och champinjoner, men ofta går svampsorten att byta ut till exempel till en god Karl Johan. De här recepten är riktigt smarriga och hyfsat enkla att laga till.

Vegetariska svampwraps av tortilliabröd på tallrik.

Heta härliga svamptacos – Det här är en tortillia med helt vegetariskt innehåll och sting i kryddningen. Du kan använda kantareller, champinjoner,  shiitake eller till exempel portobello. En snabb, enkel och vansinnigt god rätt. Receptet finns här!

Gul pasta färgad av saffran ligger på en enkel tallrik, i pastan skymtar grönsaker som små tomater.

Vegatarisk saffranspasta med svamp och vitlök. Det här är en vardagsfavorit! En rätt som man kan slänga ihop med lite vad som helst, ja bara man har svamp då. Här kan du kolla hur jag brukar göra min pasta – lika god som den är gul!

Panna med älgkött, rykande kantareller och gröna blad på toppen.

Mustig höstpytt är en annan höjdare som kan höftas ihop. När luften blivit klar igen efter sommaren eldar jag och lagar min pytt med älgkött och kantareller ovanpå järnspisen. Se exempel på vilka ingredienser jag brukar använda.

Hemgjorda knyten av ravioli på skärbräda.

När jag ska göra kalasmat av svamp blir det gärna ravioli. Mustiga knyten av champinjoner, fetaost och spenat. I det här receptet utgår jag från en hemgjord pasta och då tar förstås matlagningen tid. Om du vill gena så köp färdig pasta i affären. När knytena väl är gjorda kokar de på ett kick och sen serverar jag gärna i en skål och sparar inte på olivoljan!

En riktig brakmiddag börjar förstås med en fin förrätt, då funkar champinjonsoppa med timjan bra, den ger en len härlig känsla i munnen. Och för dig som älskar kantareller vill jag tipsa om min kantarellsoppa och kantarelltoast med broccolisoppa.

Bland mina recept hittar du fler tips på rätter som passar bra nu när hela Sverige är som ett skafferi fullt av grönsaker, rotfrukter, bär och annat gott och nyskördat.