Guide till kanelsnurror – se filmen!

Här under kan du se en kort film med två annorlunda och väldigt fina snurror du kan göra när du bakar kanelbullar. 

Jag la upp en fikabild på mitt instagramkonto igår och fick en fråga om hur jag gör “snurrorna” på mina bullar. Jag gör alltså inte den där vanliga modellen utan en annan. Jag tänkte först skriva ett blogginlägg med en instruktion men tänkte sedan att det nästan var enklare att filma det. Så då gjorde jag det.

Det här är den första filmen jag någonsin filmat och klippt själv (be kind – jag är verkligen inget proffs). Funderar på att göra fler sådana här små guider och filmer till bloggen. Skulle ni tycka om det? Vad vill ni se då?

…Och så vill jag tillägga att jag vanligtvis använder ett praktiskt bakbord när jag bakar men idag var det spårlöst försvunnet. Så då fick jag använda min ruffiga bordsskiva istället…ifall någon undrar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

75 kommentarer på “Guide till kanelsnurror – se filmen!”

 1. Så fin film! Fin vinkel, bra klipp och musiken passade ju perfekt till slutet! Du klarar ju allt! 🙂 Vill se massa mer, kommer se allt du gör så kör på med det som du tycker är kul att göra så är jag säker på att det blir bra!

 2. Jag brukar inte kommentera men ville bara säga att videon var jättebra! 🙂 Jag kollar din blogg varje kväll och nu blev jag extra glad och sugen att baka bullar. Gör gärna fler videos med pyssel eller bakning. 😀 Tack för en fin blogg.

 3. Tack för fin film o tipset på, de för mig nya bullmodellerna! Jättekul att se! Gillar små filmsnuttar. Rätar ofta ut små frågetecken.

 4. Ååh, just som du gör de första har jag också lärt mig att göra bullar! Jag kan än idag stå fnissa medan jag bakar åt hur roligt jag tyckte det vara att min mamma kallade degbitarna för degbyxor innan vi snurrade ihop dem till snäckor. Toppenbra filmat, vad använder du för program för att lägga till musik till filmen?

 5. Jättebra! Det kan du vara stolt över, ljus, musik och bra instruktion. Mycket lättare än om du hade fotat. Jag skulle vilja se filmer med tips kring städning och smarta husmorstips. Det låter ju tråkigt men som exempel så fattar jag själv inte det där med såpskurade golv, hur fungerar de, och hur står de emot smuts och vatten? Något recept på mat skulle också vara kul att se på film och inte bara text.

 6. Fint! Jättegärna mer sådant! Lär oss allt du kan inom bakning och pyssel! Fler bullsnurror om du har/längder.

 7. Tack för tipset! Jag har en fråga, dock om något helt annat. Jag undrar nämligen hur ni har behandlat era golv: har ni oljat dem, målat eller såpskurat? Hur resonerade ni när ni valde olika behandling till olika rum? Och hur har ni skött om golven efter första behandlingarna? 🙂

  Tusen tack för en härlig och inspirerande blogg!

 8. Vilka fina bullar:-)
  Detta är verkligen ett sätt jag ska testa när det blir bullbak nästa gång.
  Din deg såg även fantastisk ut, jag brukar oftast ta det som står på vetemjölspåsen.
  Väldigt fina i alla fall dina blev och tulpanerna där lite tjusigt på sidan:-)

 9. Snyggt jobbat! Nu fattar jag precis hur jag ska göra, vilket en text knappast lyckats med. Håller med Frida om att det såg stiligt ut med tulpanerna vid sidan av också. 🙂 Och lagom långt klipp. Gärna fler filmklipp, om du själv tycker det är kul.

 10. Vilken proffsig film! Jättebra! en kan tro att du inte gjort annat i ditt liv än egna små filmklipp.

 11. Vilken jättefin film! Bra jobbat! Jag älskade kombinationen med musiken och klippet var lagom långt. Och ljuset, wow! Den andra varianten på snurr har jag aldrig sett förut, det blev ju superfina bullar. Gärna fler filmklipp för min del!

 12. Tack för tipsen! Särskilt den andra varianten tycker jag var väldigt fin. Gärna mer film. Det behöver inte vara bara instruktionsfilmer heller, jag skulle till exempel gärna bekanta mig lite mer med dina höns 🙂

  Kram/ @nina.elisabet

 13. Snyggt! Och bra sätt att använda film för att visa hur man gör något! Jag hade aldrig fattat det där beskrivet i endast ord

 14. Äntligen så förstår jag hur man gör snurror! Man kan ju tro att du inte har gjort annat här i livet än redigera filmklipp 😉

 15. Tack du härliga människa för allt du gör! Verkligen fin filmsnutt. Jag som saknar Husmorsskolan i radio, tipsar dig om att bl.a. visa husmorstips i videoformat. (Om du själv orkar och tycker att det är roligt förstås).

 16. Fantastiskt fin filmklipp, proffsigt som tusan! Fint ljus och kort och koncist, heja dig!
  Jag skulle gärna också sen instruktionsvideo till såpskurat golv, vill gärna ha ett själv men känns bökigt!

 17. Super fint gjort! Du har ju en blick för utsnitt i stillbild å det märks i din film. Jag röstar för fler små klipp! Tack för snurrr tipsen också!

 18. BULLAR MED MJÖÖÖÖLK! Så fantastiskt gott! Ska nog baka kanelsnurror nu när jag har sportlov nästa vecka. Tack för ett fint och pedagogiskt filmklipp (och jag röstar för fler 🙂 )

 19. Jag röstar också för flera klipp, så trevligt! Älskade dina “pysselfilmer” som du gjorde förut, skulle väldigt gärna vilja ser flera sådana 🙂

 20. Jättebra film! För min del får du gärna vända upp-och-ner på den, så att man ser dina händer ur ditt perspektiv (blev lite snurrig av filmen som den var), men annars perfekt!

 21. Fint! Det ser ju jättemysigt ut! Gärna mera film men jag förstår ju att det tar mycket tid. Som någon annan skrev så verkar det kul med husmorsknep. Kramar

 22. Wow! De bullarna ska jag baka i morgon. Ser gärna fler baka och laga mat filmer, inspirerande!

 23. Ok ! Vad skoj clara. Jag brukar göra snurror som bak kockarna gör. Men de vill fasiken gå av på mitten vad snitsigt med en extra skåra . Finurligt det har jag inte tänkt på men när jag gör mat gör man så. Med kött tex. Du är en underbar clara hi hi. Tack jättefin film. Måste säga att de var kul att hitta din blogg. Du ger mer än alla andra. Du bloggar på och fotar fast du har små barn o allt. Jätteskoj. Bullarna ser så goda ut. Ha det .

 24. Vad roligt att see olika satt att snurra bullar pa – maste jag prova!

  Vilken otroligt fin film du gjort ocksa – musiken passar bra och far mig att tanka pa Jamie Oliver’s serie dar han filmar fran sin tradgard (Jamie at home kanske?) 🙂

 25. oi, det her var flott!!! Virkelig proff jobb, og fint måte å lage snurrer på. Takk, flinke Clara!!

 26. Underbar husmorsinspirations filmklipp med musik och snygg filmvinkling när du gör på bullsnurrorna! Det gjorde du bra, Clara!

 27. Otroligt fin video för att vara nybörjare. Jag ser gärna mer sådant. Nu blev man bra sugen på bullar också. 🙂

 28. Naturbegåvning! Det här var ju typ den finaste film jag sett…vinklarna, musiken, klippningen, ljuset/färgerna, ljudet av glaset som ställs ned…blir förvånad om det inte är nån som vill ge dig betalt för att göra fler filmer!! Jag tittar i alla fall gärna på fler. Som en husmödrarnas Jørgen Clevin. Bästa konceptet nånsin. Matvideor, bakvideor, pysselvideor, renoveringsvideor, städvideor…tror precis ALLT skulle funka.

 29. Alltså du skojar, du är ju svingrym på detta!!! Jag blir till och med sugen på att göra en snygg film, trots att jag inte har en aning om till vad, haha. Får nog satsa på att göra sånna fina bullar istället! SÅ ROLIGT med film!!!!!!

 30. Åh vilken bra ide med en liten film! Blev såå inspirerad till att baka bullar nu. Hoppas det kommer fler liknande filmer framöver 🙂

 31. Vilken fin/bra film! Önskemål om film skulle vara ngt från grönsaksodlingen om den är ekologisk, hur ni odlar och hur ni föder upp djuren; grisarna och hönsen!

 32. Jättetrevlig film! Nu fattar jag äntligen hur man gör! Passande musik också. Den enda konstruktiva kritik jag har är att jag tyckte filmen var “upp och ner”. Jag vände telefonen så att händerna liksom var på min sida, då var det lättare att se och förstå än när vi “stod mittemot varann”. Åtminstone för mig!

 33. Vad roligt med en film! Jag brukar inte kommentera men kände att jag verkligen ville det nu för det här var så himla bra!! Kram och trevlig fredag!

 34. Supersnygg film Clara! Inspirerad. Har funderat på att göra videosnuttar med mina virktips i flera år men aldrig kommit mig för riktigt. Det här var ju kalasfint gjort. Den rustika bordskivan, vassen med blommor, musiken, enkelheten och skärpedjupet gör ju verkligen sitt till. BRAVO! Vi vill ha mera.
  Kanske att jag skulle kunna få till det med en liten virkad blomma nu när jag är så inspirerad.

 35. Det var verkligen en fin video! Mera videos!! Baka, odla och växter i allmänhet är teman jag gärna skulle se videos på! 🙂 du är fantastisk Clara! Jag är så imponerad av hur du utvecklas som bloggare hela tiden istället för att bara göra samma sak hela tiden! Tack!

 36. Jättefin film, Clara! Jag skulle gärna se fler, gärna med odlingsinstruktioner. Det är ofta det enkla som är svårt — att stoppa ner ett frö och få det att växa bra. Förra året dog alla mina kålplantor, har ingen aning om varför, därför skulle det vara intressant att se precis hur du (och andra!) gör, så ser jag kanske vad det är för fel jag gör =)

 37. Väldigt fin film. Så lugn och varm. Att ett litet ljud från ett glas när det ställs ner på bordet kan kännas så perfekt! Var kommer musiken ifrån undrar jag?