Mörk chokladkaka med spån av daim på toppen.

Lyxig mörk kladdkaka med daimtäcke. Igår var det ju kladdkakans dag och då bjöd jag mina gäster på den här smarriga, lyxiga daimkladdkakan. Den mörka chokladen i botten ger den en vuxen, mättad chokladsmak medan daimgrädden ovanpå adderar sötma. Receptet är skapat av eminenta Mia Öhrn.

Kladdkaka

Portioner

8 – 10 bitar

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • Till kakan
  • 200 gram smör

  • 200 gram mörk choklad

  • 4 ägg

  • 2 dl strösocker

  • 2,5 dl vetemjöl

  • Till daimgrädden
  • 2,5 dl vispgrädde

  • 1 msk kakao

  • 1 msk florsocker

  • 2 st förpackningar dubbeldaim

Gör så här

  • Smörj och bröa en springform med diametern 25 cm ca. Smält smöret till kakan i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och låt smälta ner i smöret. Vispa upp ägg och socker lätt och häll över chokladsmeten. Rör sedan ner mjölet. Häll smeten i formen. Grädda i ca 12 minuter på 200 grader.  Ta ut och låt svalna.
  • Vispa grädden med kakao och florsocker. Hacka daimen. Bred grädde över den avsvalnade kakan och strössla daim ovanpå. Servera, ät och njut!

Om du är sugen på choklad men vill äta något nyttigare så kolla in mina nyttiga chokladbollar!