Enkla, goda laxsnittar

Clara_laxsnittar_800x473

Dessa laxsnittar gör succé på julminglet eller för all del vilket kalas som helst. Jag tog fram det för Polarbröds räkning förra året och kan verkligen rekommendera att prova det! Och gör gärna dubbel sats för de tenderar att ha en strykande åtgång…

Du behöver (ca 45 små snittar) :

3 skivor Polarbröd Sarek
2 syrliga svenska äpplen
150 gram färskost
250 gram kallrökt lax
ett knippe gräslök
salt, peppar

Gör så här:

Riv äpple på ett rivjärn och krama ur överflödig vätska. Bred färskost på brödskivorna och lägg det rivna äpplet och laxen i ett jämnt lager ovanpå. Salta och peppra försiktigt. Klipp över lite gräslök och rulla ihop brödet till en rulle. Plasta in och lägg i kylen tills det är dags att servera. Skär upp rullen i bitar, ca 2 cm tjocka, strax innan servering.

Kryddiga snittar av hårt bröd

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Enkla, goda laxsnittar”

  1. Låter jättegott! Kan även rekommendera kallrökt lax, pepparrotsvisp och ruccola i tunnbröd. Det är himmelskt gott!

  2. Detta är så gott!! Jag brukar göra en variant med pepparrotsost och machésallad, men detta ska jag testa också! Är så kul att kunna bjuda på detta här i Australien. (Tunnbröd finns på Ikea..)

  3. Mitt tips är att frysa rullarna innan man skär upp dem. Mycket lättare att få jämna skivor som inte blir tillplattade!

  4. Färskost och grovt hackade soltorkade tomater…jättegott och superenkelt som vegetariskt alternativ. Om en vill ha mer tomatsmak kan en blanda tomaterna och färskosten och låta det stå en stund (ibland gör jag det kvällen innan). För att få fyllningen lite “tunnare” (mer lättbredd) kan en blanda i lite créme fraîche. Det är också gott att använda grovt riven västerbottensost och oliver…(alltså ihoprört med färskost el créme fraîche) Tunnbrödrullar/snittar är verkligen bland det godaste och lättaste att göra. Kan varieras i oändlighet. Perfekt att ha några i frysen…enkelt att skära upp och servera om en får oväntat besök eller om en behöver trolla fram en matsäck på en grisblink..

    1. Just ja, ibland mosar jag i lite fetaost i färskosten tillsammans med de soltorkade tomaterna….