Clara_laxsnittar_800x473

Dessa laxsnittar gör succé på julminglet eller för all del vilket kalas som helst. Jag tog fram det för Polarbröds räkning förra året och kan verkligen rekommendera att prova det! Och gör gärna dubbel sats för de tenderar att ha en strykande åtgång…

Laxsnittar

Portioner

ca 45 små snittar

Tid

ca 20 minuter

Ingredienser

  • 3 skivor Polarbröd Sarek

  • 2 syrliga svenska äpplen

  • 150 gram färskost

  • 250 gram kallrökt lax

  • ett knippe gräslök

  • salt, peppar

Gör så här

  • Riv äpple på ett rivjärn och krama ur överflödig vätska. Bred färskost på brödskivorna och lägg det rivna äpplet och laxen i ett jämnt lager ovanpå. Salta och peppra försiktigt. Klipp över lite gräslök och rulla ihop brödet till en rulle.
  • Plasta in och lägg i kylen tills det är dags att servera. Skär upp rullen i bitar, ca 2 cm tjocka, strax innan servering.

Kryddiga snittar av hårt bröd