Åh vilken underbar lördag! Jakob har rest utomlands för att jobba i tre veckor och jag Ă€r sjĂ€lv med barnen. SĂ„ jag bestĂ€mde mig imorse för att försöka göra nĂ„got bra av den lediga dagen sjĂ€lv med ungarna. Och det blev bra. Solen sken frĂ„n blĂ„ himmel och vi gjorde en liten utflykt till nĂ€rmsta samhĂ€lle. Slog till pĂ„ en hĂ€rlig bukett med pĂ„skliljor och tulpaner.

Sedan grÀddade jag och Folke vÄfflor. Ser ni solljuset? Folke tittade förvÄnat pÄ vÀggen dÀr solen sken och frÄgade vad det var som lyste sÄ starkt. Sammanfattar svensk vinter ganska bra. Barn hinner glömma bort vad solen Àr för nÄgot.

Den gulliga lilla hjÀlpredan hann förresten med att ramla ner för hela kÀllartrappen idag nÀr jag gick ner för att elda. Han studsade verkligen för trappstegen hela vÀgen ner och jag trodde att han skulle slÄ ihjÀl sig. Men efter lite grÄt piggade han pÄ sig och började leka igen som om inget hade hÀnt. SjÀlv var jag inte riktigt lika snabb pÄ att hÀmta mig.

NÀr jag gör vÄfflor anvÀnder jag mammas gamla vÄffeljÀrn i gjutjÀrn. Det Àr kalasbra.

Och till vÄfflorna kokade vi hallonsylt. Fint att ha egna bÀr. Hallon, blÄbÀr, lingon, hjortron, vinbÀr och krusbÀr har vi. Men tyvÀrr inga jordgubbar.

VÄffelreceptet jag anvÀnder Àr detta fantastiska recept. 

Sedan smaskade vi i oss ett dussin vÄfflor och spelade nÄgra parti Uno. Och nu ligger barnen i vÄr sÀng och lyssnar pÄ Emil i Lönneberga pÄ Spotify medan jag sitter och bloggar i lugn och ro.

VÄfflor för att inviga verandan

Mina bÀsta tips för att fÄ smÄbarn att Àta