Här ska du få receptet på en krämig och otroligt smarrig potatissallad med crème fraiche och majonäs. Variera den genom att använda olika örtkryddor såsom timjan, persilja, dill eller gräslök.

Krämig potatissallad

Portioner

8 – 10 portioner

Tid

ca 40 minuter

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis

  • 1 knippe salladslök

  • 1 pressad/riven vitlöksklyfta

  • 1 knippe färsk basilika

  • 1 1/2 dl creme fraiche

  • 1 1/2 dl majonäs

  • 2 msk äppelcidervinäger

  • 1 tsk salt

  • Svartpeppar

Gör så här

  • Skrubba potatisen och skölj men låt skalet sitta kvar. Koka i en kastrull med vatten tills den blivit mjuk. Skär i bitar och låt svalna.
  • Hacka löken, finhacka vitlöken och strimla basilikan. Blanda med crème fraîche, majonäs och äppelcidervinäger. Tillsätt salt och svartpeppar. Häll blandningen över potatisen och använd en sked för att stompa till potatisen en aning.  Den tar åt sig mer dressing när den är är lite “mosad”. Servera genast eller låt stå någon dag i kylen först.