Kantarelltoast

Sådan lycka att hitta kantareller på morgonens hundpromenad. Jag har mina ställen efter år av promenerande i skogen runt byn. Det bästa är att varken Jakob eller barnen är särskilt förtjusta i svampen utan gärna låter mig få alltihop.

Jag rensade noga. Skar i mindre bitar och smörstekte och saltade lätt.

Och la på en stor skiva levainbröd från Kulturbageriet i Umeå. Brödskivan fick först lite färg och krispighet i stekpannan. Gott som tusan!

Alla mina bästa recept på svamp har jag samlat här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Kantarelltoast”

  1. Åh gott det ser ut! Själv hittar jag aldrig några kantareller i skogen. 🙁 Har du några tips på var jag bör leta lite extra, för de måste ju finnas där någonstans tänker jag…

  2. Typ det godaste som finns! <3
    Hittade kantareller i ett naturresrvat härom veckan, men är rätt säker på att man inte får plocka där så jag fick låta bli dem… oh well ^^

  3. Mmm, mums vad gott! Jag älskar svamp och just kantareller är alldeles gudagott. Jag har också ett himla bra plockställe här hemma i Göteborg. I min lokala Ica-butik där jag alltid vet var dem finns och plockhöjden är perfekt 😛

    Önskar dig en fin kväll!