Lussekattsbaket

Nu har jag gjort bort det stora saffransbullebaket. Eller gjort bort och gjort bort. Jag tycker ju att det är vilsamt att baka. I alla fall om man lyssnar på något bra samtidigt och får vara i köket i lugn och ro. Att baka tillsammans med barnen är ju trevligt på sitt sätt men lite mer av en…pärs.

När jag storbakar brukar jag hålla till på köksön. Det urgamla bordet som är så perfekt att arbeta vid. Önskar bara att det varit liiite högre.

Gjorde dubbel sats så degen fick jäsa i min jättestora porslinsbunke

Är egentligen ett gammalt tvättfat men funkar fint i köket också.

Jag bakade mitt gamla vanliga recept som ger så saftiga bullar. Hemligheten är rågsikten. Under kategorin Recept–> Julmat hittar ni förresten alla mina toppenrecept för denna högtid!

I år gjorde jag inga fyllda bullar med mandelmassa eller apelsin som jag brukar. Det blev bara släta lussekatter. Enda jag var sugen på.

Nu har jag en rejäl laddning katter i frysen. Och jag tar bara fram så många som vi tänkt äta upp på en gång. Då håller de sig saftiga. Men skulle de ändå ligga framme och bli torra så kan man faktiskt rosta dem i brödrost och äta med smör på. Gudomligt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Lussekattsbaket”

  1. Ett tips; kan du inte snickra ihop “fötter” till bordet så att det blir lagom högt? Inget som sätts fast på benen utan mer så att de står i dessa “fötter”. Så som man ibland gör till möbler för äldre människor tänker jag om du sett detta. 🙂

  2. Kan ni inte göra klossar att sätta under bordsbenen? Jag har för mig att jag sett någon ha sådana (hoppas nu att det inte var här, så jag tipsar dig om ditt eget knep). Klossarna hade hur som helst en kant runtomkring, så att bordsbenen inte gled av.
    Tänkte om du ville ha ett lite högre bord att jobba vid – men det är kanske opraktiskt om det samtidigt är ett matbord.

  3. Tänkte precis skriva samma sak som alla andra, nämlien klossar under bordet. Har uppsättningar till flera av mina bord, för att få de i perfekt arbetshöjd när jag jobbar med tillklippning och spara på kroppen

  4. Sätt hjul på benen, vetja! Praktiskt på alla sätt. Har en väninna som sätter hjul under
    alla sina möbler (nästan, iaf)

  5. Det är så kul att ta del av era dialektala uttryck på bloggen och i podden. ”Göra bort” förstod jag inte alls första gången jag hörde det (förutom i meningen att göra bort sig) men nu tror jag att jag fattar:).