När många nu är hemma mer och inte kan gå ut, träffa vänner, hänga på gymet, krogen och så vidare finns mer tid att fixa saker hemma. Kanske med barn eller någon annan i familjen. Här har jag satt ihop en lista på några av mina egna pyssel-favoriter ur arkivet.

1, Klä en möbel med favoritfigurer! Ett supertips för föräldrar och barn som vill skapa tillsammans. Det här går rätt snabbt. Klipp ut sidor ur en serietidning och limma fast sidorna på en pall eller ett bord. Decoupagelim är optimalt men annat lim går också.  Avsluta med ett lager klarlack så att ytan skyddas från fukt och fläckar.

Små glasburkar i medicinburkstil med etiketter som "piller mot foglossning" för invärtes bruk.

2, Hemgjorda sockerpiller. Funkar bra mot tristess. Diska ur vanliga glasbukar med lock. Fyll med ditt favoritgodis och skriv på en passande etikett!

3, Rama in dina smycken. Om du råkar ha en tavelram hemma kan du plocka bort bakstycket, häfta fast några trådar på baksidan och hänga upp dina smycken där.  Det är  både praktiskt och fint!

4, Från udda lock to a clock! Ta ett burklock, till exempel locket från en gammal plåtburk. Visare kan du beställa från en pysselbutik, kostar inte många slantar och då får du en tillhörande drivfunktion. Fäst visarna genom att borra eller spika ett hål i locket. Tjoff var det färdigt! Går förstås att göra med vinylskivor, tallrikar och annat som är platt bara du har rätt sorts borr att göra hålet med.

5, Odla med snabbt resultat! Mungbönor är nyttiga och otroligt enkla att odla. Köp en påse i mataffären och följa anvisningen på paketet. Inom några dagar har du fullt av härliga groddar att mumsa på.

6, Billiga bussiga burkhyllan! Fäst gamla lock till glasburkar i en trähylla för både fin och praktiskt förvaring – du ser ju vad som finns i!

Börja med att diska vanliga glasburkar med plåtlock, typ sådana som ättiksgurka och oliver säljs i. Ta bort gamla etiketterna.

Ta fram hyllplanet du tänkt använda och lägg det upp och ner, placera plåtlocken från burkarna med ovansidan mot hyllan. Spika/skruva fast locken i hyllan.

Häng sen upp hyllan på väggen. Skruva fast burkarna i sina lock och vips har du en platssparande burkhylla!

Röda tulpaner nedklippta i korta stjälkar och sen placerade en och en i glas.

7. SOS för slokande tulpaner! Förläng livslängden på tulpanbuketten genom att klippa varje blomstjälk kort och sätt i små kärl som minivaser, små glasburkar, snapsglas eller liknande.

8, Gladare galjar i garderoben! Ta fram ett gäng trägalgar, slipa dem lena med sandpapper och måla. Som du ser gjorde jag mina gula. Några galgar fick röda hjärtan som dekoration och på resten skrev jag små texter.

Läs mer:

Lampskärm av spetsduk

Anslagstavla av plåtbricka

Konst av spillbitar från tapet

DIY – Platsbyggd bokhylla

Pysslandets 10 budord