Okej nu ska ni få receptet på en supergod broccolisallad. Det var egentligen Albin som bjöd mig på den först men jag har skruvat lite på receptet och nu gör jag den på mitt eget sätt – med det som finns skördeklart på åkern. En riktigt god, nyskördad broccoli (som den vi odlar på Marstorp) gör verkligen HELA skillnaden, ska tilläggas.
Middagstips från vårt växthus!
På bilden har jag toppat salladen med slingerkrasse och dillkronor men det senare var mest ett estetiskt val för att knyta ihop temat lite med kräftskivan där jag bjöd på salladen. Dillen behövs inte för smaken. Och i den rosa skålen syns INTE dressingen – det är aioli. Bara så ni inte blir förvirrade 😉
Broccolisallad med äpple, rostad mandel och sötsyrlig dressing
Ingredienser
1 stort broccolihuvud
1 syrligt, grönt äpple
Tre grabbnävar ruccola
1 dl sötmandel
50 gr lagrad ost (parmesan eller västerbotten)
1/2 finhackad rödlök
- Dressing (ungefärliga måttangivelser)
1 dl majonäs
3-4 msk rödvinsvinäger
2-3 msk socker
Salt efter tycke ock smak
Gör så här
- Skölj broccolin och skär den i mindre bitar. Både kronan och stocken kan användas. Tärna det gröna äpplet. Släng i några nävar ruccola – om du vill han du hacka dem lite grovt först.
- Ta fram en stekpanna och rosta mandeln tills den får färg. Grovhacka och strössla ner i salladen.
- Ta fram den lagrade osten och skär med en kniv ner tunna flagor i salladen.
- Avsluta med att finhacka en rödlök. Blanda allt väl.
- Rör ihop majonäs, rödvinsvinäger, socker och salt i en liten skål. Smaka av och addera eventuellt mer vinäger. Dressingen ska vara rejält sötsyrlig. Om du vill kan du tillsätta några droppar vatten också för att göra den mer rinnig. Ringla dressingen över salladen strax innan servering. Blanda om och bjud!
8 svar
Låter perfekt! 👌 Jag fick mon första låda från Marstorp förra veckan och kan verkligen intyga att den färska broccolin var en helt underbar upplevelse. Hela lådan var jättefin och har varit en hjälp för mig att äta sunt. (obs, ej sponsrad! 😄)
Låter underbart gott! Varför har jag inte kommit på kombon broccoli och äpple själv?
Låter så gott – ska testa idag!
Gjorde detta till middag igår. OJOJOJ vad gott! Tack för tipset!
Ska testa direkt!!
Brukar göra ungefär samma sallad fast med hackad grönkål och brytbönor, sååå gott.
Sveriges mest felstavade ord? majoNNäs 😉
TACK för detta goda recept!! Jag gjorde den m rostade solrosfrön ist för mandel, och åt till stekt kyckling och strösslade med lite bacon. Så gott, och dressingen var toppen till 👍🏻
Sinnessjukt gott verkligen. Tack för recept, gjorde den till kräftskivan där den fick agera fräsch kontrast till feta ostpajer och kräftor.