Okej nu ska ni fĂ„ receptet pĂ„ en supergod broccolisallad. Det var egentligen Albin som bjöd mig pĂ„ den först men jag har skruvat lite pĂ„ receptet och nu gör jag den pĂ„ mitt eget sĂ€tt – med det som finns skördeklart pĂ„ Ă„kern. En riktigt god, nyskördad broccoli (som den vi odlar pĂ„ Marstorp) gör verkligen HELA skillnaden, ska tillĂ€ggas.
Middagstips frÄn vÄrt vÀxthus!

PĂ„ bilden har jag toppat salladen med slingerkrasse och dillkronor men det senare var mest ett estetiskt val för att knyta ihop temat lite med krĂ€ftskivan dĂ€r jag bjöd pĂ„ salladen. Dillen behövs inte för smaken. Och i den rosa skĂ„len syns INTE dressingen – det Ă€r aioli. Bara sĂ„ ni inte blir förvirrade 😉

Broccolisallad med Àpple, rostad mandel och sötsyrlig dressing

Ingredienser

 • 1 stort broccolihuvud

 • 1 syrligt, grönt Ă€pple

 • Tre grabbnĂ€var ruccola

 • 1 dl sötmandel

 • 50 gr lagrad ost (parmesan eller vĂ€sterbotten)

 • 1/2 finhackad rödlök

 • Dressing (ungefĂ€rliga mĂ„ttangivelser)
 • 1 dl majonĂ€s

 • 3-4 msk rödvinsvinĂ€ger

 • 2-3 msk socker

 • Salt efter tycke ock smak

Gör sÄ hÀr

 • Skölj broccolin och skĂ€r den i mindre bitar. BĂ„de kronan och stocken kan anvĂ€ndas. TĂ€rna det gröna Ă€pplet. SlĂ€ng i nĂ„gra nĂ€var ruccola – om du vill han du hacka dem lite grovt först.
 • Ta fram en stekpanna och rosta mandeln tills den fĂ„r fĂ€rg. Grovhacka och strössla ner i salladen.
 • Ta fram den lagrade osten och skĂ€r med en kniv ner tunna flagor i salladen.
 • Avsluta med att finhacka en rödlök. Blanda allt vĂ€l.
 • Rör ihop majonĂ€s, rödvinsvinĂ€ger, socker och salt i en liten skĂ„l. Smaka av och addera eventuellt mer vinĂ€ger. Dressingen ska vara rejĂ€lt sötsyrlig. Om du vill kan du tillsĂ€tta nĂ„gra droppar vatten ocksĂ„ för att göra den mer rinnig. Ringla dressingen över salladen strax innan servering. Blanda om och bjud!

Det bÀsta att lÀgga pÄ tallriken just nu!