HÀr kommer ett recept pÄ matjessillsallad. Om man inte Àr sÄ van vid sill Àr matjes en bra variant att börja vÀnja sig med. Den Àr mild smaken och med rÀtt tillbehör sÄ blir den fantastisk. Till och med tioÄringen Àter den!

Den hĂ€r salladen komponerade jag sjĂ€lv utifrĂ„n en bild jag sĂ„g i nĂ„gons instagramflöde och sedan gissade jag mig till vad den kunde tĂ€nkas innehĂ„lla. Gott blev det! Perfekt som en frĂ€sch lunchmat nĂ€r du fĂ„r frĂ€mmat’.

Eftersom jag bara höftade lite minns jag inte proportionerna riktigt. SÄ de fÄr du bestÀmma helt sjÀlv. Men ingredienserna jag anvÀnder var

Matjesillsallad med kavring och gröna Àpplen

Ingredienser

 • Kavring

 • Ägg i halvmĂ„nar

 • Matjessill i bitar

 • Grönt Ă€pple i tĂ€rningar

 • Rödlök, fint hackad

 • GrĂ€ddfil

 • Dill

 • Salt och peppar

Gör sÄ hÀr

 • Riv kavringen i mindre bitar och stek dem frasiga i en stekpanna med en rejĂ€l klick smör. LĂ„t svalna
 • HĂ„rdkoka Ă€ggen och lĂ„t svalna
 • Hacka Ă€pple, lök och dill och eventuellt ocksĂ„ matjessillen i mindre bitar
 • Ta fram ett stort fat och varva kavring, Ă€gg, Ă€pple, lök, dill, matjesill och klickar av grĂ€ddfil pĂ„ fatet. Avsluta med att peppra en aning och eventuellt ocksĂ„ salta!