Idag är det skärtorsdag och då flyger alla häxor till Blåkulla. Kanske läser du i själva verket det här blogginlägget från din kvast, med kitteln hängande på skaftet och katten på axeln! Eller så har du redan anlänt ridande bak och fram på ett bockfotat djur?

Och känner du dig osäker på vilken typ av häxa just du är – ja då kan du ta reda på det genom det här testet.

Vilka är dina styrkor?

A. Jag är lojal mot mina vänner. Andra tycker visst att jag är rätt smart också.
B. Jag vågar ta beslut på egen hand och håller sen fast vid det.
C. Jag är ingen löjlig fjant.
D. Hehehe… mina styrkor tänker jag inte avslöja så lätt…
E. Jag kommer med många idéer och vågar sticka ut hakan.

Vilka är dina svagheter?

A. Söta killar i rött hår.
B. Inga. En annan av mina styrkor är att jag är dominant.
C. Vilken jävla fråga!
D. Lite ytligt kanske, men jag kan uppleva min näsa som ett problem, den är en aln lång.
E. Jag är i grunden lat. Nä, förresten jag svarar som häxa A. Fast alla hårfärger.

Hur vill du helst leva?

A. Med Marie Kondo.
B. Med stort inflytande så att jag kan forma min omgivning.
C. Ensam. Alla andra är ju idioter!
D. I ett hus i skogens slut.
E. Det vill jag också! Hus i skogen med barn, massor av djur och möjlighet att vara självförsörjande. Visst får man ändå 10 veckors semester?

Vad gillar du för mat?

A. Buffé. Tänk grillade majskolvar, smörig potatis, en god puddig. AAAH! Det kom upp ett huvud upp ur fatet med rostad kyckling!
B. Turkisk konfekt. Att bjuda på.
C. Äh, jag tar nåt som går att dra av i bolaget.
D. Mmm, varma primörer.
E. Vällagad husmanskost + efterrätt.

Vad dricker du helst?

A. För mig är det inte så mycket Vad utan Hur drycken är gjord. Jag hittar gärna inspiration i gamla böcker.
B. Ge mig tillräckligt med is så är jag nöjd.
C. Husets syrligaste drink.
D. Inte törstig men tar gärna en snus. Ett skålpund tack!
E. Alkoholfritt.

Kan du beskriva ditt hem?

A. Det är en magisk plats! Som en slott med sjöutsikt.
B. Ljust, sofistikerat med naturliga material.
C. Skit i det du!
D. En vanlig enplansvilla… byggd av korv, skinkor och sirapsknäck.
E. Igen? Jag gör ju inte annat.

Vad stör du dig på i ett hem?

A. Trappor som sitter löst.
B. Har svårt för garderober.
C. Besökare.
D. Väggar (näsan kräver öppen planlösning).
E. Vitt, grått, greige och ständiga nyköp under förevändningen att de är investeringar för resten av livet.

Hur skulle du beskriva ditt skratt?

A. Är mer typen som ler och glittrar med ögonen.
B. Är mer typen som gör en grimas och kisar med ögonen.
C. Skadeglatt.
D. Skrockande nasalt
E. Ett klassiskt häxgarv med ton av grymtande gris som slutknorr.

Nu får du räkna dina svar

Fick du flest…

A. Du är mest lik Hermione Granger – en huvudkaraktär i succéserien Harry Potter! Som Hermione är du kvicktänkt, modig och en riktig smarting! Men eftersom du också är osäker och sårbar skulle du aldrig säga det själv. Du är en bra vän som ställer upp för andra, men stör dig samtidigt på nära och kära som inte håller samma goda ordning som du. En sann Hermione behärskar det mesta en häxa ska kunna och har i dag nått status som feministikon, det är bara kvaståkning du behöver öva på. Här hittar du fler tricks!

B. Du är mest lik Vita häxan i berättelsen om Narnia, det är minsann ingen dussinhäxa! Här är damen som har kraft att bestämma det mesta på egen hand, du styr klimatet i din egen miljö. Vita häxan förvandlade Narnia till ett evigt vinterlandskap utan jul och det blev vansinnigt vackert. Trist bara att andra klagade på otrivsel, men en Vit Häxa kan ju inte hålla på och bryr sig om vad folk tycker! Du går gärna din egen väg. Det kan bli knepigt socialt men det kan också hålla hela vägen bara du undviker hannar med långt hår och Jesuskomplex. Mer inspiration finns på Narnias fanpage.

C. Du är en Häxan Surtant. Grattis! Du har svängrum som få! Tänk att få visa sitt suraste sannaste jag och just därför prisas. 2009 vann Häxan Surtant tv-priset Kristallen för sitt humör och sen dess väntar vi alla på att näringslivspriserna ska börja rulla in. En Häxan Surtant är en sann entreprenör som gör business av sin egen styrka. Hon bygger sitt eget varumärke, driver bolag med hjälp av sin inre kompass och ödslar ingen onödig tid på hinder i vardagen. Lös det bara (läs trolla bort). Påskäggets syrligaste karameller tillhör dig! Mer inspiration på svt.play

D. Du är en Pomperipossa! Kanske ingen klassisk skönhet men vad gör det när du både är slug och har sinne för pengar. Du är dessutom mångsidig – passar lika bra hemma i stugorna som i den politiska hetluften. Det är ingen slump att Astrid Lindgren inspirerades av dig och din karaktärsfulla profil. Ett hus med tak av knäck – inget verkar fattas dig! Så länge du inte lägger näsan i blöt.
Lästips!

E. Du är en Underbara Clara, en mästare på olika förklädnader. Knallröd page, kortklippt brunett eller blond i långa lockar – attributen skiftar men du avslöjas av din utskjutande haka. För så fort någon viskar stad, land, klass eller kön hörs ditt häxtjut – och som det låter. Hesa Fredrik, släng dig i väggen! En sann Underbara Clara håller sig gärna i skogen med bockfotade djur runt knuten, ständigt knaprandes på magiska småkakor. Sommartid kan man se henne hälla nakna små pojkar i plåtkärl eller lömskt leende servera paj.

Mer läsning…

Är du en salt böna, söt flicka eller sur kärring?

Släpp fram surkärringen i dig!