Idag Àr det skÀrtorsdag och dÄ flyger alla hÀxor till BlÄkulla. Kanske lÀser du i sjÀlva verket det hÀr blogginlÀgget frÄn din kvast, med kitteln hÀngande pÄ skaftet och katten pÄ axeln! Eller sÄ har du redan anlÀnt ridande bak och fram pÄ ett bockfotat djur?

Och kĂ€nner du dig osĂ€ker pĂ„ vilken typ av hĂ€xa just du Ă€r – ja dĂ„ kan du ta reda pĂ„ det genom det hĂ€r testet.

Vilka Àr dina styrkor?

A. Jag Àr lojal mot mina vÀnner. Andra tycker visst att jag Àr rÀtt smart ocksÄ.
B. Jag vÄgar ta beslut pÄ egen hand och hÄller sen fast vid det.
C. Jag Àr ingen löjlig fjant.
D. Hehehe
 mina styrkor tĂ€nker jag inte avslöja sĂ„ lĂ€tt…
E. Jag kommer med mÄnga idéer och vÄgar sticka ut hakan.

Vilka Àr dina svagheter?

A. Söta killar i rött hÄr.
B. Inga. En annan av mina styrkor Àr att jag Àr dominant.
C. Vilken jÀvla frÄga!
D. Lite ytligt kanske, men jag kan uppleva min nÀsa som ett problem, den Àr en aln lÄng.
E. Jag Àr i grunden lat. NÀ, förresten jag svarar som hÀxa A. Fast alla hÄrfÀrger.

Hur vill du helst leva?

A. Med Marie Kondo.
B. Med stort inflytande sÄ att jag kan forma min omgivning.
C. Ensam. Alla andra Àr ju idioter!
D. I ett hus i skogens slut.
E. Det vill jag ocksÄ! Hus i skogen med barn, massor av djur och möjlighet att vara sjÀlvförsörjande. Visst fÄr man ÀndÄ 10 veckors semester?

Vad gillar du för mat?

A. Buffé. TÀnk grillade majskolvar, smörig potatis, en god puddig. AAAH! Det kom upp ett huvud upp ur fatet med rostad kyckling!
B. Turkisk konfekt. Att bjuda pÄ.
C. Äh, jag tar nĂ„t som gĂ„r att dra av i bolaget.
D. Mmm, varma primörer.
E. VÀllagad husmanskost + efterrÀtt.

Vad dricker du helst?

A. För mig Àr det inte sÄ mycket Vad utan Hur drycken Àr gjord. Jag hittar gÀrna inspiration i gamla böcker.
B. Ge mig tillrÀckligt med is sÄ Àr jag nöjd.
C. Husets syrligaste drink.
D. Inte törstig men tar gÀrna en snus. Ett skÄlpund tack!
E. Alkoholfritt.

Kan du beskriva ditt hem?

A. Det Àr en magisk plats! Som en slott med sjöutsikt.
B. Ljust, sofistikerat med naturliga material.
C. Skit i det du!
D. En vanlig enplansvilla… byggd av korv, skinkor och sirapsknĂ€ck.
E. Igen? Jag gör ju inte annat.

Vad stör du dig pÄ i ett hem?

A. Trappor som sitter löst.
B. Har svÄrt för garderober.
C. Besökare.
D. VÀggar (nÀsan krÀver öppen planlösning).
E. Vitt, grÄtt, greige och stÀndiga nyköp under förevÀndningen att de Àr investeringar för resten av livet.

Hur skulle du beskriva ditt skratt?

A. Är mer typen som ler och glittrar med ögonen.
B. Är mer typen som gör en grimas och kisar med ögonen.
C. Skadeglatt.
D. Skrockande nasalt
E. Ett klassiskt hÀxgarv med ton av grymtande gris som slutknorr.

Nu fÄr du rÀkna dina svar

Fick du flest…

A. Du Ă€r mest lik Hermione Granger – en huvudkaraktĂ€r i succĂ©serien Harry Potter! Som Hermione Ă€r du kvicktĂ€nkt, modig och en riktig smarting! Men eftersom du ocksĂ„ Ă€r osĂ€ker och sĂ„rbar skulle du aldrig sĂ€ga det sjĂ€lv. Du Ă€r en bra vĂ€n som stĂ€ller upp för andra, men stör dig samtidigt pĂ„ nĂ€ra och kĂ€ra som inte hĂ„ller samma goda ordning som du. En sann Hermione behĂ€rskar det mesta en hĂ€xa ska kunna och har i dag nĂ„tt status som feministikon, det Ă€r bara kvastĂ„kning du behöver öva pĂ„. HĂ€r hittar du fler tricks!

B. Du Àr mest lik Vita hÀxan i berÀttelsen om Narnia, det Àr minsann ingen dussinhÀxa! HÀr Àr damen som har kraft att bestÀmma det mesta pÄ egen hand, du styr klimatet i din egen miljö. Vita hÀxan förvandlade Narnia till ett evigt vinterlandskap utan jul och det blev vansinnigt vackert. Trist bara att andra klagade pÄ otrivsel, men en Vit HÀxa kan ju inte hÄlla pÄ och bryr sig om vad folk tycker! Du gÄr gÀrna din egen vÀg. Det kan bli knepigt socialt men det kan ocksÄ hÄlla hela vÀgen bara du undviker hannar med lÄngt hÄr och Jesuskomplex. Mer inspiration finns pÄ Narnias fanpage.

C. Du Àr en HÀxan Surtant. Grattis! Du har svÀngrum som fÄ! TÀnk att fÄ visa sitt suraste sannaste jag och just dÀrför prisas. 2009 vann HÀxan Surtant tv-priset Kristallen för sitt humör och sen dess vÀntar vi alla pÄ att nÀringslivspriserna ska börja rulla in. En HÀxan Surtant Àr en sann entreprenör som gör business av sin egen styrka. Hon bygger sitt eget varumÀrke, driver bolag med hjÀlp av sin inre kompass och ödslar ingen onödig tid pÄ hinder i vardagen. Lös det bara (lÀs trolla bort). PÄskÀggets syrligaste karameller tillhör dig! Mer inspiration pÄ svt.play

D. Du Ă€r en Pomperipossa! Kanske ingen klassisk skönhet men vad gör det nĂ€r du bĂ„de Ă€r slug och har sinne för pengar. Du Ă€r dessutom mĂ„ngsidig – passar lika bra hemma i stugorna som i den politiska hetluften. Det Ă€r ingen slump att Astrid Lindgren inspirerades av dig och din karaktĂ€rsfulla profil. Ett hus med tak av knĂ€ck – inget verkar fattas dig! SĂ„ lĂ€nge du inte lĂ€gger nĂ€san i blöt.
LĂ€stips!

E. Du Ă€r en Underbara Clara, en mĂ€stare pĂ„ olika förklĂ€dnader. Knallröd page, kortklippt brunett eller blond i lĂ„nga lockar – attributen skiftar men du avslöjas av din utskjutande haka. För sĂ„ fort nĂ„gon viskar stad, land, klass eller kön hörs ditt hĂ€xtjut – och som det lĂ„ter. Hesa Fredrik, slĂ€ng dig i vĂ€ggen! En sann Underbara Clara hĂ„ller sig gĂ€rna i skogen med bockfotade djur runt knuten, stĂ€ndigt knaprandes pĂ„ magiska smĂ„kakor. Sommartid kan man se henne hĂ€lla nakna smĂ„ pojkar i plĂ„tkĂ€rl eller lömskt leende servera paj.

Mer lĂ€sning…

Är du en salt böna, söt flicka eller sur kĂ€rring?

SlÀpp fram surkÀrringen i dig!