Gjorde ju en sån himla god pasta för några dagar sedan, av sånt vi bara råkade ha hemma. Alla gillade den – till och med det kräsnaste barnet! Och medan jag minns tänker jag försöka skriva ner det ungefärliga receptet. Den här maten räckte till sex generösa portioner.

Paprikapeston jag använder i receptet är denna

Blomkålspasta med paprikapesto

Portioner

6

Tillagningstid 30 min

Ingredienser

  • 1 litet blomkålshuvud

  • 4 stora morötter

  • 3 dl vispgrädde

  • 2 dl mjölk

  • 2 tärningar grönsaksbuljong

  • 1 burk paprikapesto

  • 2 vitlöksklyftor

  • Saften av en halv citron

  • En snutt cayennepeppar

  • Lite färsk timjan

  • Salt, peppar

  • Riven lagrad ost

  • 1 dl pastavatten

  • 500 gr pasta

Gör så här

  • Skär blomkålen i mindre bitar. Skala och tärna morötterna. Lägg på en ugnsplåt, ringla över olivolja och låt ugnsrosta på ca 225 grader i ca 20 minuter eller tills de fått färg
  • Häll grädde, mjölk, buljong, paprikapesto och vitlösklyftor i en kastrull och låt koka upp.
  • Sätt på pastavattnet när rotsakerna börjar vara färdiga. Häll i pastan och låt koka
  • Lägg rotsakerna i gräddsåsen och ge ett hastigt uppkok. Addera citron, cayennepeppar, timjan, salt och peppar. Smaka av. När pastan är i det närmsta färdigkokt – tillsätt en deciliter pastavatten i såsen och rör ihop.
  • Häll av pastan och lägg i en skål. Slå pastasåsen ovanpå, strössla över lite mer timjan och massor av riven ost. Servera omedelbart

Kan också rekomendera detta barnvänliga vegetariska pastarecept med saffran.