Kladdkaka som omvandlats till falsk sachertårta med choklad och rabarber. falsk-sachertarta.jpg

 

Om jag var den vulgära typen skulle jag säga som Nina i Cardigans  – så gott att det knullar i munnen!

Men eftersom jag är så fasligt fin i kanten så säger jag istället – Smaskigt värre!

Falsk Sachertårta

Portioner

ca 10 – 12 bitar

Tid

ca 90 minuter

Ingredienser

  • Till smeten
  • 4 dl vetemjöl

  • 6 dl socker

  • 6 msk kakao

  • 2 msk vaniljsocker

  • 2 dl flytande margarin

  • 2 ägg

  • Till fyllningen
  • Aprikossylt. Fast jag använde rabarbermarmelad.
    Syrligt och jättegott.

  • Till glasyren
  • 250 gram mörk choklad

  • 2 /1/2 dl vispgrädde

  • 1 msk honung

  • 25 gram rumsvarmt smör

Gör så här

  • Smeten
  • Börja med att göra två kladdkakor med ingredienserna som är listade ovan.
  • Vispa ihop ägg och socker med elvisp tills blandningen blir fluffig.
  • Blanda ner de resterande ingredienserna. Och därefter margarinet.
  • Vispa ihop det till en jämn smet.
  • Häll smeten i en rund form med löstagbar kant och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Kakan ska vara kladdig när den tas ur ugnen.
  • Lägg sedan till fyllning och glasyr
  • Glasyren
  • Glasyren är bra att förbereda någon dag innan så att den får stelna i rumstemperatur.
  • Börja med att koka upp grädde och honung.
  • Släng därefter ner den finhackade chokladen och smöret och rör om tills det smälter ihop till en jämn smet
  • När glasyren är färdig och kladdkakorna gräddats och svalnat plockar man fram kakorna.
  • Bred aprikossylt på den ena och lägg den andra kakan ovanpå.
  • Bred sedan över ett lager chokladglasyr på kakan så att den får en jämn och fin yta.
  • Värm därefter chokladglasyren så att den blir trögflytande och häll den över kakan och låt stelna.
  • Dekorera med strössel, färska bär eller frukt
  • Och servera gärna kakan med vispgrädde!