
Åh! Idag i Pikant i Sveriges Radio P4 gör jag världens godaste valborgstårta. Himla lättlagad (på riktigt!) och perfekt om man är allergisk mot vanliga tårtor gjorda på mjöl. Klicka in och lyssna vettja – då kan du ju baka tårtan ihop med mig.
Valborgstårta med kiwi och mandelspån
Portioner
ca 10 bitar
Tid
ca 50 minuter
Ingredienser
300 gram mandelmassa
3 ägg
1pkt citronfromage (färdigt pulver i paket)
3 Kiwifrukter
Mandelspån
Gör så här
- Riv mandelmassan och blanda med ägg till en smet.
- Häll den i en form, gärna med löstagbar kant och grädda i 30 minuter på 175 grader. Använd annars en pajform och låt kakan ligga kvar i formen efter gräddning.
- När kakan kallnat, pensla på fromage och dekorera med kiwiskivor och mandelspån.
17 svar
What is “lemon cheese” finished powder in a package?
Cream cheese with lemon zest?
Var i ugnen??
Mitten
Det där såg smaskens ut! 😀
Åh vilke fin bild med det gröna och blåa tillsammans! Du är så bra Clara!
Mmm..va smarrig den såg ut =)
Hej Clara. Skulle du vilja läsa? : http://susochdus.blogg.se/2010/april/26-april-2010.html
Hei Clara!
Jeg ville bare si at du er et fantastisk vakkert menneske. Jeg måtte bare si det. Noen ganger får jeg litt vondt inni meg fordi du er så god og fin. Det røde håret er helt perfekt!
(Jeg vet at jeg høres ut som en sinnsyk tonåring…. beklager)
den ser hemskt god ut!
åh, så smarrigt!!!
Vad fick du av Jakob???? 😀
*nyfiken*
Åh, kiwi! Det ser ju himla gott ut!
Ouf, nå ble jeg kjempe sulten.. På kake!
Mmmm så gott det såg ut du! 🙂
Kram.
Är så himla himla sugen på att baka, men ska strax iväg och träna och då känns det lite konstigt att baka…
så gott det ser ut! 🙂