Den här är nog min favorit av krämer – jordgubb- och rabarberkräm!
Rabarbern kan ha blivit stor och överväxt den här tiden på säsongen men späda stjälkar går fint att använda.
Äkta vaniljpulver gör krämen ännu godare!
Vill man variera sig kan man istället tillsätta kanel, kardemumma eller lite ingefära.
Rabarberkräm
Portioner
ca 4
Tid
ca 20 minuter
Ingredienser
1 liter rabarber
1 liter jordgubbar
1 tsk äkta vaniljpulver
1,5 dl strösocker
2 dl vatten
2 msk potatismjöl
Gör så här
- Skär rabarbern i mindre bitar och snoppa jordgubbarna och dela på mitten.
- Lägg i kastrullen och tillsätt vaniljpulver, socker och vatten.
- Låt sjuda i ca tio minuter tills rabarbern blivit mjuk.
- Red potatismjölet i lite vatten och häll ner i en tunn stråle i kastrullen.
- Rör ut och låt koka upp. Servera krämen kall eller ljummen tillsammans med lite gräddmjölk.
9 svar
Mums, gjort en liknande på bara jordgubbar flera gånger i sommar. Smakar himmelskt!
Gjorde en omgång direkt. Tack för inspirationen!
Åh så gott!
http://hannafialotta.blogg.se
Kanelen är viktig!
oi, så godt! med masse vanilje og fløyte på.
Vad länge sedan jag åt kräm! Så gott, blir ju nästan lite nostalgisk:)
Ja det är ju för gott!
Vill man testa en rabarberkompott utan socker så finns recept här
http://missdalarna.se/fredagstipset-rabarberkompott-utan-socker-2014-08-01/
Kram på dig
Kräm med mjölk! Vilka minnen det väcker! Fick alltid det hemma hos mormor. Jag och mina syskon satt vi bordet vid den rutiga vaxduken och väntade medan mormor gjorde i ordning. Efter kräm med mjölk flyttade vi ut till hammocken och drack flädersaft!
Stjärnanis är ett annat kryddtips