Röd jordgubbskräm med rabarber i en skål med sked.

Den här är nog min favorit av krämer – jordgubb- och rabarberkräm!

Rabarbern kan ha blivit stor och överväxt den här tiden på säsongen men späda stjälkar går fint att använda.

Äkta vaniljpulver gör krämen ännu godare!

Vill man variera sig kan man istället tillsätta kanel, kardemumma eller lite ingefära.

Rabarberkräm

Portioner

ca 4

Tid

ca 20 minuter

Ingredienser

  • 1 liter rabarber

  • 1 liter jordgubbar

  • 1 tsk äkta vaniljpulver

  • 1,5 dl strösocker

  • 2 dl vatten

  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  • Skär rabarbern i mindre bitar och snoppa jordgubbarna och dela på mitten.
  • Lägg i kastrullen och tillsätt vaniljpulver, socker och vatten.
  • Låt sjuda i ca tio minuter tills rabarbern blivit mjuk.
  • Red potatismjölet i lite vatten och häll ner i en tunn stråle i kastrullen.
  • Rör ut och låt koka upp. Servera krämen kall eller ljummen tillsammans med lite gräddmjölk.

Testa också rabarberkräm med hallon!

Rabarbermarmelad

Kladdkaka med rabarber och vit choklad