Dan före dan före dopparedan

Det blir mycket julstök på bloggen nu men det är för att julstök typ är vad jag ägnar dagarna åt! Julkärven kom upp idag för att småfåglarna ska få något juligt att äta också. Plus att det är så kallt ute nu så de behöver verkligen stödutfodring! Ska bli omkring -20 hela julhelgen verkar det som.

Julkärven känns som själva sinnebilden av jul! Jag ser Jenny Nyströms tomtar framför mig…

Sedan bakade jag en jättesats av mitt morotsbröd för att ha något frukostbröd nu när vi får gäster!

Lättgjort och väldigt gott!

Receptet finns här!

Så kokade jag två sorters kola också. Recept kommer sedan

En med massa ingefära och en med mörk choklad som blev nästan som en fudge

Dessutom har jag kokat skinkan. Lite spännande för det har jag faktiskt aldrig gjort förut! Skinkan från våra grisar är ju inte rosa utan grå eftersom vi inte tillsatt något nitrit.

När det började skymma la vi oss i soffan och lyssnade på Astrid Lingrens Julberättelser på Spotify. Bertil och Folke passade på och tog sig en tupplur!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Dan före dan före dopparedan”

  1. Hej! Du skrev för ett tag sedan att ni till sommaren kommer att ha en hopplös hjälpreda i form av en niomånadersbebis. Oj så rätt du har! 😉 Jag har en sådan nu och hopplöst är precis rätt ord! Han är ju precis överallt och drar fram saker fortare än vad jag hinner plocka undan. Det ska bli spännande att klä granen imorgon! 😉 God jul från en småländsk bloggläsare!

  2. Din blogg får mig verkligen att känna lite julstämning. Det har varit svårt att finna egen julkänsla i år tyvärr :/

  3. Det ser ju så härligt ut på dina bilder, snacka om julstämning! Fint med julkärven, jag tänker också på Jenny Nyström och Emil i Lönneberga.

  4. Så fiiint! För mig är det dan före dan i dag redan, dan före resdagen till Sverige! Har inte känt en gnutta julstämning än, svårt är man går under apelsinträd, har en palm vajandes utanför fönstret och solen värmer på uteserveringarna. Men nu verkar jag ha varit här tillräckligt längre för att inte sakna julstämningen heller. Skönt. Det har varit jobbigt innan. Jag får nog min dos jul redan imorgon kväll, Köpenhamns flygplats dekoreras fint!

  5. Hej Clara, skulle du kunna dela med dig av ditt recept av att koka skinkan. Har en skinka som legat i saltlag i drygt veckor och som jag ska tillaga i morgon, men har inget recept

  6. Du har en fantastisk blogg Clara! Det är underbart att få inspiration och mys genom din blogg. Tack!

  7. Tack för påminnelsen om morotsbröd som är så saftigt och gott! Det ska jag baka nu under julledigheten. Det gäller att ha frysen full med mat etc när det väntas bebis har jag förstått… 🙂

  8. Så underbara bilder! Jag säger det igen – kan Ernst och alla möjliga ge ut “Året med…”-böcker så kan du. “Året med UNderbara Clara” vill jag läsa, och få möjlighet att se fina vackra bilder på papper också.
    Kram och visst avund från grått Sthlm! (men det blir finfint inne)