Fint strimlad rödkål med purjo i blåmönstrat porslin.

Jag älskar kål i alla former – dessutom är det ju både nyttigt och billigt. På min skördefest gjorde Susanne, som är kock en rekordgod sallad med rödkål – här kommer receptet! De andra recepten från skördefesten – till exempel recept på den smarriga ”dragna tuppen” finns recept på hos Susanne

Rödkålsallad

Portioner

ca 6 – 8 bufféportioner

Tid

ca 90 minuter

Ingredienser

  • Till salladen
  • 1 rödkålshuvud

  • 1 purjolök, strimlad

  • 0,75 dl äppelcidervinäger

  • 1 dl ljus soja, japansk

  • 1 dl rapsolja

  • 1 msk honung

  • några droppar sesamolja

  • Till garnering
  • 2 msk sesamfrö

Gör så här

  • Skär kålen i tunna strimlor. Använd mandolin, osthyvel eller matberedaren. Skölj den i durkslag och låt rinna av.
  • Blanda med samtliga ingredienser (spara gärna lite purjo till garnering) och låt stå och dra till serveringen. Gärna minst en timme. Rör om ett par gånger.
  • Garnera med sesamfrön och strö på lite purjolök.

Middagstips från vårt växthus!

Min guide för dig som vill odla kål