
Jag älskar kål i alla former – dessutom är det ju både nyttigt och billigt. På min skördefest gjorde Susanne, som är kock en rekordgod sallad med rödkål – här kommer receptet! De andra recepten från skördefesten – till exempel recept på den smarriga “dragna tuppen” finns recept på hos Susanne
Du behöver:
1 rödkålshuvud
1 purjolök, strimlad
0,75 dl äppelcidervinäger
1 dl ljus soja, japansk
1 dl rapsolja
1 msk honung
några droppar sesamolja
Garnering:
2 msk sesamfrö
Så här gör du kålsalladen:
1. Skär kålen i tunna strimlor. Använd mandolin, osthyvel eller matberedaren. Skölj den i durkslag och låt rinna av.
2. Blanda med samtliga ingredienser (spara gärna lite purjo till garnering) och låt stå och dra till serveringen. Gärna minst en timme. Rör om ett par gånger.
3. Garnera med sesamfrön och strö på lite purjolök.
Tips: smaksätt med chili och riven, färsk ingefära.
9 svar
Jösses så gott!
Är det verkligen rätt bild du lagt ut?
Ja, hurså? Är det något som ser knasigt ut?
Misstog mig, tyckte det stod vitkål som första ingrediens
Gott! Jag brukade göra en stor kålsallad förut som vi åt av i några dagar. Blev så sugen på att göra en sådan sallad igen när jag såg senaste avsnittet av Claras Gård. Tack för recept och tips!
/Evelina – Evelinas Ekologiska
http://evelinasekologiska.femina.se/
Är det grönkål med på bilden också? Tycker jag skymtar det!
Låter gott,,Tack för recept!
Gjorde denna igår och den var supergod!
Fick receptet med min senaste grönsakskasse tillsammans med ett rödkålshuvud. Gjorde salladen i helgen och säger bara MUMS! Kommer bli ett återkommande inslag på middagsbordet.