Midsommaraftonen

Igår hade vi midsommarfirande här hemma. Precis som förra året kom min bästa kompis Elina med familj hit. Och kors i taket vi hade sol och kunde sitta ute.

Till fördrink gjorde jag en blond sangria och tilltugg med pesto och parmesanost.

Jag hade plockat sjuttiosju sorters blommor kändes det som.

Jag dukade i trädgården med linneduk, kristallglas, silverbestick och porslinet Asiatisk fasan. Små flaskor och glas med blommor fick stå på bordet.

Till buffén hade jag gjort en paj på rökt västerbottensost, charkuterier, lax, deviled eggs och ägg med räkröra.

En stor matig potatissallad och massa ostar och frukter.

Som vanligt var buffén bortkastad på barnen som ändå helst ville äta bröd och potatis.

Högt älskad vän

Till efterrätt åt vi tårta på punschverandan.

Tips på god midsommartårta!

Jag hade på mig min midsommrigaste klänning från egna märket

Jakob <3

När småttingarna fikat färdigt slog vi midsommarstång ur hågen och de fick gå och leka själva istället. Vi hängde kvar på punschverandan

Ända tills sena kvällen då vi tände fotogenlampor och värmde oss med te

Barn efter barn somnade på soffan och lugnet la sig. Efter midnatt vinkade vi av gästerna och städade bort kalaset. Nöjda efter en fin dag

Så här ljus är midsommarnatten i västerbotten. Svårt att se poängen med att gå och sova.

Så firar vi midsommar i växthuset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Midsommaraftonen”

 1. Vilka underbara bilder! Ser ut som om du haft en riktigt fin midsommar. Kan verkligen sakna det svenska sommarljuset, det är ju något alldeles magiskt med det❣️

 2. Fantastiskt fint – och jag som är en inbiten västerbottensostälskare vill ju genast testa pajen på rökt variant. Jäklar vad gott!

  Jag har också svårt att gå & lägga mig när nätterna är som finast – är rätt så sömnstörd nu efter juni 🙂

 3. Jösses, vad jag älskar att titta in i ditt liv via din blogg! Varje besök får mig att tänka på Madicken och Emil i Lönneberga. Det är som en saga, livet du och familjen har skapat er! (Precis som i sagor finns det lite mörker också…) Du samarbetar med bra partners och är klok. Tack för att du fortsätter dela med dig!

 4. Så fint ni ordnat!
  Måste bara TACKA för receptet på silltårtan som du la ut i påskas. Jag gjorde en variant på den med hackat ägg i röran och lät gästerna göra sin egen macka där de kunde välja mellan rågbröd eller Polarkaka och ALLA lovordade den i alla tonarter ???. Fick även lov att dela med mig av receptet till samtliga gäster! När hände det senast ?. En klar vinnare! Så återigen, TACK CLARA för att du delade receptet med oss!
  Ha en riktigt skön och avkopplande sommar!
  Kram Beatrice

 5. Ljuvliga bilder – tack! Detta att få tända lite ljus fastän det fortfarande är ljust är så magiskt. Och jag blir så hungrig av alla bilder.. Kram, ha en fortsatt fin sommar!

 6. ÅH vad mysigt och somrigt!!! Och herregud vad ljust. Svårt att föreställa sig när en inte upplevt norrländsk sommar.

 7. Åh det är ju samma ljusa nätter här i Jämtland. Man vill bara vara vaken hela tiden och sitta vid bryggan, dingla med benen och spana ut över det spegelblanka vattnet. Den där vita Sangrian ska jag testa i sommar!

 8. Eftersom jag inte kan, Och inte heller mina barn, vara vakna om nätterna så ser jag bara dessa ljusa nätter som ett ok. Förstår inte varför folk tycker om Det? Jag önskar Det blev mörkt ungefär samma tid året runt, Så himla jobbigt med extremerna..

  1. Bra mörkläggningsgardiner i sovrummet är lösningen för den som vill ha becksvart på natten året runt! ?