Så här glad är jag för två fina saker jag letat efter ett tag men nu lyckades haffa begagnade i samma veva som jag köpte julklänningen. En röd anorak att åka skidor i nu i vinter. Och en mysig rödvit ullmössa. Båda fann jag på Röda korset i Umeå.

När jag åker längdskidor gillar jag att ha en jacka av anoraksmodell och brukar låna Jakobs eftersom jag inte har någon egen. Men nu, nu har jag en! En gammal Tenson (kanske åttiotal? Sjuttiotal?) satt som en smäck gjorde den i alla fall. Med dragkedja så att man kan stänga den ända upp till ögonbrynen om det behovet skulle uppstå. Den är ganska tunn så den kommer funka vår och höst också. Bra med en knallig färg när man är ute på hösten under älgjakten. Då vill man ju helst inte smälta in!

Den här röda mössan är den perfekta mössmodellen. Ullgarn, stor boll, rejäl mudd. Tycker att mössor och halsdukar i alla de färger är så bra att variera sig med på vintern när man blir less på att bära samma ytterkläder dag ut och dag in. Särskilt bra med lite glada färger mot ansiktet om man är blek som ett lakan.

Häng med i spåret upp på berget

Ute på skidorna i snöoväder

Sånt jag måste ha hemma i januari (när stormen kommer)