Apelsin är ju suveränt både att äta och dekorera med i december. Jag bloggade om det härom veckan och här är några fler ideer.
En väldoftande apelsingirland med eukalyptus
Saffransapelsiner med nejlikor! Så vansinnigt läskande och gott….
Saffransknutar med syltade apelsinskal. Så saftigt!
För att inte tala om apelsinmarmeladen med doft av nejlika
Nejlikoapelsiner är en klassiker som inte behöver någon vidare introduktion.
Men jag vill däremot slå ett slag för min mjuka pepparkaka med apelsinfrosting ovanpå.
Nu ska jag återgå till min bok. Barnen ser på film med Jakob ikväll men jag ligger i sängen och läser Harry Potter och äter – ja ni gissade det – apelsin!
5 svar
Testa att skär en apelsin i mindre bitar (filea om du orkar), lägg i skål och toppa med grovt hackad mandel och russin. Det är så gott!
Tack för alla underbara ljuliga inlägg!
Å vilket bra tips! Kram
Filead blodapelsin och granatäpple pudrat med kanel, serveras med lättvispad grädde, SÅ jädra gott!
Apelsiner och clementiner etc är för mig vinter och ffa JUL, älskar att man kan plocka upp dessa frukter i så många sammanhang; dekor, dessert, drinkar, marmelad, saft osv osv. Än idag minns jag hela december med apelsiner och TVs julkulander, en perfekt kombo efter en skoldag!
Doften av apelsin & clementin är underbar. Vilka fina pyssel & bakverk du har gjort.