Jag håller på och planerar min trädgård som bäst. Det är underbart. Men även den som inte har en egen trädgård kan få användning för sina gröna fingrar…

enkla-odlingstips-1.jpg

Färsk sallad året om får man ifall man odlar Krasse. Köp frö på påse, så dem på ett tunt lager jord, vattna rikligt och vänta i 7 – 9 dagar. När krassen vuxit färdigt klipps den av och är färdig att äta. Krasse är idealiskt att så på ett vackert fat eller på en tallrik då de endast behöver ett tunt lager jord.

enkla-odlingstips-2.jpg

Mungbönor är nyttiga och otroligt enkla att odla. Köp en påse i mataffären och följa anvisningen på paketet. Inom några dagar har du fullt av härliga groddar att mumsa på.

enkla-odlingstips.jpg

Vinterns fågelmat är vårens glädjeämne. Ta en handfull solrosfrön och stoppa ner i en liten kruka med jord. Jag planterade mina solroskärnor i ett vackert smörkrus köpt på loppis. Täck över med plastfolie och låt stå i ett soligt fönster. Vattna rikligt och glöm inte att lufta ibland. Efter bara någon dag börjar de spira och snart kan de sättas om i större krukor. Lagom till sommaren har man sedan vackra och högresta solrosor på fönsterbrädet.

Podd: Odling är som en graviditet