Söndagssyssla

Den här lillkillen är min bästa bakkompis! Tycker att det är så kul att pyssla ihop och jag ser på honom att han tycker att det är så kul att faktiskt “göra nytta”. Göra något på riktigt liksom.

Och sedan säger han “Mamma jag är jättebra på att baka” och det är ju sant och framförallt är inställningen så himla skön! Det man tycker att man är bra på blir ju omedelbart roligare.

Det bidde semlor idag. Och jag kunde inte hålla mig så jag åt två stycken. Dock ingen med hetvägg för den sparar jag till på fettisdag

Jag gör alltid mandelmassan själv. Hittade inte igen min mandelkvarn så jag körde den i matberedaren istället. Gillar stora bitar som liksom blir lite “bitiga” i konsistensen! Jag orkar inte hålla på och skålla och skala mandeln utan kör i den hel i mixern med lite socker tills det blir till en smet! Man kan få köra några minuter för att det ska binda ihop ordentligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Söndagssyssla”

 1. Vad gott med semlor och vilket härlig sällskap han verkar vara, lille Bertil! 🙂 I lördags hade jag och min sambo varit och fiskat hela dagen och på kvällen bjöd min mamma på semlor, de satt fint vill jag lova! Ha en fin vecka/C

 2. *Önskeinlägg* Kan du inte skriva om hur det är att bli fyra i familjen?

  Vi funderar en del på det. Googlar tvåbarnschock. Några möter den, andra inte. Eller bitar av det. Du skrev nedanför i ett inlägg om att vara trött. Kan det inte vara en naturlig av att ha två små barn, med olika behov?

  1. Ang fyra i familjen / två barn så kan jag som relativt nybliven fyrabarnsmamma säga att man vänjer sig vid allt. För mig har varje nytt barn följts av något av en chock, som dock blivit mindre för varje barn. Sen vänjer man sig och kan inte förstå hur det fanns en tillvaro utan det där yngsta barnet. Visst ökar arbetsbördan, och visst kan jag känna att det är svårt att räcka till, men kärlek finns det till alla, och den totala kärleksmängden ökar exponentiellt (liksom tvättmängden) och gör allting värt det. Så häftigt också att se syskonens relationer till varandra och hur de förändras med tiden, och hur olika barn kan vara fast de har samma föräldrar. Så ja, mer jobb, men slå till, det är alla gånger värt det!

   /Helena

 3. Kan ni upplysa en obildad finlandssvensk som stött på ordet “fettisdag” enbart i skrift – uttalar ni det “fet-tisdag” eller “fettis-dag”? Har aldrig hört det i tal då det i Finland heter fastlagstisdag.

  1. hahaha, jag har aldrig tänkt på det men tror att folk säger både och! Själv säger jag “Fe-tisssta” nu när jag tänker på det =)

 4. Vilken härlig blogg! Såg också att du har en DSG, klart bästa rasen! Förra påsken åkte jag och hämtade min vän och jag är otroligt nöjd med henne! kram! 🙂

 5. Har du tips på något bra semmelrecept så här innan fettisdagen så tar jag tacksamt emot! 🙂 tack för en härlig blogg!

 6. Precis så. Jag gör också mandelmassan själv.
  Hackar mandeln med skal och allt. Blandar i lite av den urgröpta bullen. Lite ,lite mjölk och lite lagom med socker. Röres ihop.
  Mycket godare än den alldeles onödigt söta färdigköpta mandelmassan.

 7. Vvad fina dina bullar blev! Jag gjorde också semlor här om dagen och nog smakade de bra men bullarna blev helt knöliga och inte alls så släta och fina. Jag vet inte vad jag gjorde för fel, kanske knodade jag degen i köksmaskinen för länge…