När jag analyserar de bilder jag samlar bilder till mitt konto Underbaraboning är det lätt att upptäcka vad jag är svag för. Gamla grejer och gamla hus. Mustiga färgsättningar, mönstermixer och sånt som är synligt nött. Och grejer. Många, många grejer. Ja, ganska ofta är det just det som avgör saken. Att man vågat addera, gå lite längre, styra ihop lite mer och ösa på 50 procent extra.

Här kommer lite inspiration. Inget för fegisar

@majarebeckalarsson

Maja driver mitt favoritkonto just nu. Det är många saker och mycket som är patinerat. Det är avskavt, trångt och ofta gyttrigt. Och det är mer underbart och personligt än det mesta andra jag kan tänka mig. När jag såg den här bilden bestämde jag mig för att ösa på för fullt med tavlor i vardagsrummet hemma. Alltså inte någon här och där utan från golv till tak. Har redan hunnit rätt långt. Har ju en samling tavlor på vinden sedan förut. Lovar att visa hur det artar sig. Drog också fram mammas gamla lapptäcke som jag ska lägga så här i min Norrgavelsoffa. Tyget har nötts sönder och det kostar många tusen att beställa ny klädsel, så jag väntar helst ett tag med att göra det.

@berzeliusgarden

Vad är det för vits med en ensam stackars kastrull ovanför eldstaden när man kan ha 19 kastruller upphängda samtidigt som på Berzeliusgården. Vilket underbart lantkök. Här vill man ju stå och trilla julköttbullar när det är dags för den saken!


@dusogsus

Så trevligt att samla en mängd udda mässingstakar ihop så här. Spelar ju ingen roll att de är i olika modeller – de knyts ihop så fint av metallen. Man hade kunnat ha tre. Man det hade inte blivit samma fina effekt som fem. Framför en spegel dessutom, då det ser ut som tio stycken. Mycket bra.

@starrensannan

Anna Starrén är en otrolig stylist med sån fingertoppskänsla. Den här bilden ger mig lyckovolter i magen. Djärvheten att blanda randigt, rutigt, blommigt och elefantmönstrat i alla de färger. Ihop med tapeten dessutom. Wow. Här är det verkligen mängden som gör det. Anna är en svensk Tricia Guild!

@gamla_kafehuset

Den här bilden. Kan inte sluta titta på den. De fullproppade, dubbla diskställen på vardera sida om diskbänken. De fem välvuxna pelargonerna som trängs om saligheten. Ta bort 50 procent av allt i bilden och den skulle bli 100 procent mindre magisk

@kuskhuset 

Avslutar med Kuskhuset. Här är det den totala mängden mönster, möbler, textilier och grejer som gör mig upprymd! SÅ djärvt att våga vara så murrig, brokig och färgstark. Inspirerar mig att våga mer. Älskar alla mina grejer!

Här är lite tidigare underbaraboning-inlägg jag skrivit

Rutiga golv

Inspirerande utsikter

Boasering på åtta olika sätt

Rasande raffig rotting

Gula köksdrömmar