NÀr jag analyserar de bilder jag samlar bilder till mitt konto Underbaraboning Àr det lÀtt att upptÀcka vad jag Àr svag för. Gamla grejer och gamla hus. Mustiga fÀrgsÀttningar, mönstermixer och sÄnt som Àr synligt nött. Och grejer. MÄnga, mÄnga grejer. Ja, ganska ofta Àr det just det som avgör saken. Att man vÄgat addera, gÄ lite lÀngre, styra ihop lite mer och ösa pÄ 50 procent extra.

HÀr kommer lite inspiration. Inget för fegisar

@majarebeckalarsson

Maja driver mitt favoritkonto just nu. Det Àr mÄnga saker och mycket som Àr patinerat. Det Àr avskavt, trÄngt och ofta gyttrigt. Och det Àr mer underbart och personligt Àn det mesta andra jag kan tÀnka mig. NÀr jag sÄg den hÀr bilden bestÀmde jag mig för att ösa pÄ för fullt med tavlor i vardagsrummet hemma. AlltsÄ inte nÄgon hÀr och dÀr utan frÄn golv till tak. Har redan hunnit rÀtt lÄngt. Har ju en samling tavlor pÄ vinden sedan förut. Lovar att visa hur det artar sig. Drog ocksÄ fram mammas gamla lapptÀcke som jag ska lÀgga sÄ hÀr i min Norrgavelsoffa. Tyget har nötts sönder och det kostar mÄnga tusen att bestÀlla ny klÀdsel, sÄ jag vÀntar helst ett tag med att göra det.

@berzeliusgarden

Vad Àr det för vits med en ensam stackars kastrull ovanför eldstaden nÀr man kan ha 19 kastruller upphÀngda samtidigt som pÄ BerzeliusgÄrden. Vilket underbart lantkök. HÀr vill man ju stÄ och trilla julköttbullar nÀr det Àr dags för den saken!


@dusogsus

SĂ„ trevligt att samla en mĂ€ngd udda mĂ€ssingstakar ihop sĂ„ hĂ€r. Spelar ju ingen roll att de Ă€r i olika modeller – de knyts ihop sĂ„ fint av metallen. Man hade kunnat ha tre. Man det hade inte blivit samma fina effekt som fem. Framför en spegel dessutom, dĂ„ det ser ut som tio stycken. Mycket bra.

@starrensannan

Anna Starrén Àr en otrolig stylist med sÄn fingertoppskÀnsla. Den hÀr bilden ger mig lyckovolter i magen. DjÀrvheten att blanda randigt, rutigt, blommigt och elefantmönstrat i alla de fÀrger. Ihop med tapeten dessutom. Wow. HÀr Àr det verkligen mÀngden som gör det. Anna Àr en svensk Tricia Guild!

@gamla_kafehuset

Den hÀr bilden. Kan inte sluta titta pÄ den. De fullproppade, dubbla diskstÀllen pÄ vardera sida om diskbÀnken. De fem vÀlvuxna pelargonerna som trÀngs om saligheten. Ta bort 50 procent av allt i bilden och den skulle bli 100 procent mindre magisk

@kuskhuset 

Avslutar med Kuskhuset. HĂ€r Ă€r det den totala mĂ€ngden mönster, möbler, textilier och grejer som gör mig upprymd! SÅ djĂ€rvt att vĂ„ga vara sĂ„ murrig, brokig och fĂ€rgstark. Inspirerar mig att vĂ„ga mer. Älskar alla mina grejer!

HÀr Àr lite tidigare underbaraboning-inlÀgg jag skrivit

Rutiga golv

Inspirerande utsikter

Boasering pÄ Ätta olika sÀtt

Rasande raffig rotting

Gula köksdrömmar