Nu stundar rabarbertider och jag vill såklart bjuda på mina bästa rabarberrecept. Testa gärna min goda rabarbersaft eller min rabarberkräm med jordgubbar (eller hallon om du föredrar det!) Rabarberpaj med krusbär smakar smaskens och passar bra om du likt mig har en massa krusbär från förra sommaren kvar i frysen. Eller så gör du min goda, enkla rabarbermarmelad!
11 svar
Vilken LJUVLIG färg på saften!
Så läskade rabarbersaften ser ut
Det blev en riktig kommentarsfest här nu på din blogg från min sida!
Rabarber är ju en höjdare <3 Jag har startat en vegetarisk matlagningsutmaning tillsammans med sex andra bloggare, där vi varje månad samlas och skapar recept kring en råvara i säsong tillsammans med våra läsare. Rabarber var premiärtemat i månaden maj! Sammanlagt fick vi in 26 stycken härliga bidrag. Tänkte tipsa om det i all vänlighet 🙂
Ett tips: rabarberfibrerna som blir kvar när man har silat rabarbersaft är jättebra i bröddegar!
Åh vilka härliga bilder, ser ljuvligt ut!
Din marmelad har jag gjort många gånger, mums! En fantastisk variant är med kardemumma och lime ist för vanilj.
Gjorde även en kycklingrätt med rabarber där rabarbern fick gotta med sig i ugnen med en gräddsås. Fantastiskt gott och kul att kunna använda rabarber i mat. Annars blir det lätt att det måste till en massa socker.
Åh underbart!
Clara, receptlänken till rabarbekrämen funkar inte. Den går till gamla Amelia-bloggen som säger att sidan inte finns.
Alla rabarberrecepten går till obefintlig sida på Amelia 🙁
Ajdå – nu är det ändrat så att de går till rätta adressen =)