Min samling av rackarns goda recept på rabarber

Stort fång rabarberstjälkar på trädgårdsstolar utomhus.

Hurra! Nu pressar sig rabarbern upp ur jorden! Här i norr får jag vänta lite innan jag kan skörda den ljuvligt röda rabarbern, men du som bor söderöver har säkert  redan haft chans att smaka säsongens nya stjälkar. Åh vad jag längtar efter det!

Nyskördade rabarber på bordskiva intill en skål med frostnupna hallon.

Så fort det är dags ska jag skära en stjälk, bita i den så det knakar och känna syran sippra ur, så sur att tungan krullar sig!

Nytappad saft av rabarber i flaskor.

Mitt nya favoritrecept förra sommaren blev rabarberkladdkakan.

Receptet på den kakan  och andra rabarberfavoriter hittar ni här!

Rabarberkladdkaka

Rabarbersaft

Rabarberpaj med krusbär

Rabarberkräm med jordgubbar 

Rabarbermarmelad 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Min samling av rackarns goda recept på rabarber”

  1. Åh perfekt! Det bara sprutar rabarber i trädgården, vet aldrig vad jag ska göra av den för utom nån enstaka paj och ge bort kassar fulla av rabarber till vänner haha, men nu ska jag testa dina recept 😀

  2. Har planterat om min rabarber i höstas så längtar till nästa vår då man kanske vågar norpa några stjälkar men i år får jag nog vackert njuta av att bara titta på den. Då den ändå tog sig förvånansvärt bra efter att ha hackats upp och planerats om!

  3. Åh Clara! Fick mejl från provrummet.se om de nya klänningarna – AMAZING! Beställde en rosa/röd Kerstin på en gång 😀

  4. I år har jag rabarbersorg. Jag är galen i rabarber, och gjorde därför en rabarberpaj när äldsta dottern fyllde två. Den första för säsongen. Kruxet var bara att yngsta dottern, 12 dagar, blev jätteknasig i magen. Alltså rabarbersorg.

  5. Sylt kan man också göra. Blanda rabarber och rårivna morötter. Koka tills de är mjuka lägg i socker och kör i mixer. Jättegod sylt som passar till allt.

  6. Glasrabarber ska du ju självklart pröva Clara, supergoda och passar även er uppåt landet 🙂

  7. Härligt! Jag har kokat god kräm och så har vi sparat 10 kg från vår trädgård som blandannat kommer hamna i vår bröllopstårta!