Nybakta semmelbullar som gröps ur för att ge plats till mandelmassa.

Ät dem stora, saftiga och gärna två på en gång. Det är bästa sättet att kalasa på semlor. Eller?

Jag och Erica har helt olika känslor inför vårvinterns bakverk nummer ett. Medan jag älskar att frossa i semlor både före och efter fettisdag menar hon att de mest är roliga. Och konstiga. Den här gången visar det sig att fastlagstid inte bara handlar om att äta gott utan också ha kul. Med eller utan en blommig turban.

Tryck på gula playknappen och berätta gärna vad du tycker om semlan – är den god eller rolig?

Clara och Erica doftar på nybakta semmelbullar. Ur En Underbar Pod.

Tycker själv att första omgången vetebullar blev väl platta men de doftar förstås lika härligt ändå. Här kan du läsa mer om hur jag gör hemmagjord mandelmassa och kolla gärna in mitt bästa recept på semlor!

Tack Lisa Flodén och Fredrika Ek som pratar semlor med oss på stan i det här avsnittet!

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson. Här finns alla poddavsnitt samlade med senaste först!