Fem prisvärda recept för årets fattigaste månad

Nu stundar sista veckan innan lön på årets fattigaste månad. Hujeda mig! Här kommer fem snabba och goda vardagsrecept för den lite tunnare plånboken.

Gör grön ärtsoppa på åtta minuter! Frysta gröna ärtor, lök, buljong och en skvätt grädde. Det är ungefär vad som krävs för att svänga ihop denna enkla men smarriga måltid.

Gör Norska Fiskekakor på en billig, vit fisk så har du en prisvärd middag som dessutom är supergod. Mina barn älskar detta recept!

Snabblagad ramen med morötter och squash. Gott och riktigt prisvärt!

En enkel pastasås med majs och tonfisk låter kanske inte särskilt upphetsande. Men det här är faktiskt en rätt jag kan få CRAVINGS efter. Nu är ju tonfisk på burk inte världens billigaste konserv men du kan faktiskt halvera mängden tonfisk i receptet och istället köra på mer majs om du vill!

Slutligen vill jag slå ett slag för min favorit Nikkalouktasoppa med vitkål, färs och buljong. Suveränt god och perfekt att göra dubbel sats och ta med i lunchlåda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Fem prisvärda recept för årets fattigaste månad”

 1. Älskar tonfisksåsen! Jag brukar krydda den med citronpeppar, sriracha och en skvätt vitvinsvinäger (för syra) samt att jag serverar den med ramen – gärna ihopblandat 🙂

 2. Den där köttfärssoppan brukar jag göra. Fast jag visste inte att den hade ett namn. Trodde det var mitt eget hitte på, hehe. Bra tips, det blir ju så lätt att man äter så mycket samma hela tiden….

 3. Det är roligt att den så länge “bespottade” nudelsoppan fått uppsving numera i och med att den istället kallas för ramen och serveras på fina gatan 🙂 Och missförstå mig rätt, jag har ätit detta med god aptit sen mitten av 80-talet (men då var det svårt att få tag på den i Sverige så då var det höjden av lyx för mig) och tycker att det är asbra och billig mat!

 4. Min vecka ser ut såhär:
  Måndag gröt
  Tisdag vita bönor i tomatsås
  Onsdag sill och potatis
  Torsdag ärtsoppa
  Fredag lins- och risröra
  Lördag rotsaker i ugn
  Söndag raggmunk

 5. Jag ÄLSKAR Nikkalouktasoppa! Jag brukar koka ris till som man kan ha i så blir den ännu matigare. Annars är ju egenbakt bröd ett superbra sätt att spara pengar på!

 6. Linssoppa med morot och lök samt lite chili flingor i brukar jag laga. Supergott med lite bröd till.

 7. Tack återigen för receptet på grön ärtsoppa! Jag har lagat den flera gånger och det är en av få soppor som jag faktiskt gillar <3

 8. Gav mig på att göra fiskekakorna igår och de blev succé hos 2,5 åringen som bad om påfyllning två gånger. Jag gillade dem också så tack för tips!

 9. Lagade dubbelt upp av Nikkalouktasoppan idag, succé! Passade på när familjens vegetarian är borta. Idag tog jag fläskfärs och tyckte det blev bra då den ju är ganska fet. MEN vilken slags vegfärs tror ni lämpar sig bäst för denna om vi vill bjuda även honom?

  1. Nikkaluoktasoppan är riktigt smarrig även vegetarisk! 🙂 Jag använder vegofärs, och har provat lite olika märken. Om man tar en okryddad (som tex Quorn) får man krydda lite mer själv, och smaka av efter hand. Om man tar en färdigkryddad färs tycker jag soppan smakar lite mer, fast var försiktig med saltet om du väljer en färdigkryddad. Lycka till och hoppas ni kommer gilla den!

   1. Tack, nu har vi provat veggo också (anammas färs) och den blev minst lika god. Toppen ju!

 10. Sugen på att testa fiskekakorna, men vad är det för kaviar som du har i? Är det kaviar som i rom eller kaviar på tub? 😳