Superstjärnan ägget. Allt gott man kan göra av ägg alltså! Omelett, pasta, äggröra, glass, plättar och klimp till köttsoppan. Är inte ägget världens bästa råvara så säg? I alla fall om man vet att hönsen har det bra. Just därför måste jag skaffa egna höns igen. Så jag kan äta ägg utan minsta dåligt samvete!

Hur som helst. Här kommer sex av mina favoritsaker att laga av ägg…

1) Förlåt för en så ospännande början. Men är ändå inte fläskpannnkaka med grädde och hjortronsylt topp tre godaste maten i hela världen? Med ägg från egna frigående höns blir pannkakan nästan saffransgul och smaken ännu bättre. Här är receptet jag alltid använder! MÅSTE serveras med iskall mjölk. Allt annat är en styggelse.

Ugnsbakade ägg i små bröd tillsammans med valfri fyllning. Tex lufttorkad skinka, ruccola, ost, tomater, bacon. Mums. Så enkelt och så gott och känns alltid lite härligt påkostat just eftersom de kommer i den här uppstyrda formen!

Mmmm…farsans raggmunkar med stekt fläsk. Det är barndom för mig. Han stod och vände dem vid spisen och lyssnade på Studio Ett. Medan jag och Anna satt i köksfönstret och spejade efter mamma som var på väg hem från jobbet. Hon kom på cykel i alla väder och hade man tur upptäckte man henne på cykelbanan precis när framhjulet kom ut ur skogen.

Majsplättar med fetaoströra. Inte svårare än så – men himla gott och mättande.

Alla borde lära sig hur man gör en tuppkaka. Med den i rockärmen har man ALLTID något att bjuda på vid oväntat besök. Den centrala ingrediensen? Ägg!

Äggtoddy. En klar vattendelare. Vissa älskar – andra hatar. I det här fallet är jag vissa snarare än andra. Älskar äggtoddyn! Testa mitt alkoholfria recept med rivet apelsinskal vettja.

Vad tycker du är det godaste man kan göra med ägg?

Mer om mitt tema Superstjärnan Ägget