Nu är det dags för en hederlig blogglista tycker jag. Vi tar en om smink och beauty! Och här kan du läsa om mina bästa beautyhacks.

Beskriv din beautyprofil

Jag är färgglad, orädd, nyfiken och luststyrd. Gillar att experimentera med mitt utseende. Går alltid utan smink hemma men känner mig naken när någon kommer på oväntat besök.

Vardagssminkning?

Sätter nästan alltid på en lite enklare bas innan jag visar mig bland folk. Concealer för att täcka röda näsvingar och blåa ringar under ögonen. Kanske lite mineralpuder som sveps runt i fejjan för en jämn bas. Plus rouge. Mascara orkar jag sällan. Men går jag ut utan min bas frågar folk alltid hur det är fatt? Ser sjuk ut då min hy är helt genomskinlig.

Vad är din inställning till märken?

Jag är en otrogen typ. Jag ÄLSKAR att testa nyheter och olika märken och produkter. Dyrt som billigt. Nivea, Urtekram, ACO, Kerastase, Dermalogica, Kerstin Florian, Depend, Sensai – ja allt sånt! Litar mycket på rekommendationer av vänner, hudterapeuter samt läser Daisy Beautys recensioner slaviskt. Dessutom frågar jag alltid make up-artister jag sminkas av om deras bästa knep, produkter och hacks. Litar mycket på dem – tyvärr inte så mycket på skönhetsbloggare eftersom det känns som att vissa av dem gillar allt de får hem gratis.

Mirakelprodukt du aldrig överger

Försvarets hudsalva på läpparna. Svårslaget bra

Kan inte klara mig utan

Receptbelagd kortisonkräm till mina handeksem när det är som värst

Slänger du smink när det gått ut?

Jag slänger det när det tagit slut. Tycker dock att nästan allt smink räcker hur länge som helst?

Relation till nagellack

Använder aldrig underlack eller överlack men ofta nagellack. Depends små färgglada flaskor är toppen. Räcker lagom länge så att man inte hinner tröttna och lacket torka bort i flaskan

Inställning till lösögonfransar?

Älskar lösfrallor! Har alltid sådana när jag gör tevejobb men då bara enstaka som limmas fast för ett mer naturligt resultat. Är väldigt nyfiken på att testa lashlift då mina egna fransar pekar neråt och jag alltid använder ögonfranstång. Men browlift – vad är det ens? Har sett några exempel men det ser ju ut som man fått en elchock? Eller så har jag bara sett folk som det gått fel för…motbevisa mig gärna!

Skämssmink?

Ingenting såklart. Står för allt. Däremot är jag besatt av (och skäms lite över) att googla Brazilian butt lifts, folk som injicerar olika preparat i ansiktet samt före och efterbilder på skönhetsopererade kändisar. Särskilt näsor är fascinerande. Känns det inte konstigt för kvinnor som opererat näsan när de sedan får en dotter med samma näsa som de själva valde att operera bort? Jag tänker på det mycket för att jag alltid hade komplex för min näsa när jag var yngre. Nu gillar jag den eftersom det är Nilssons näsa. Mamma och mormor hade precis samma. Hade dock säkerligen varit svårare att gilla den om mamma opererat bort sin

Är lite rädd för botox också. Satt i ett möte för ett tag sedan och kände mig så olustig för att två av kvinnorna på mötet kändes så kyliga mot mig. De skrattade men liksom inte med ögonen? Jag tänkte att jag gjort bort mig men fattade inte på vilket sätt. Sedan insåg jag att de hade botox fulla fejan och inte KUNDE le ordentligt mot mig.

Några beauty hacks?

Massor. Kolla in hela listan här

Hur ofta och med vad tvättar du håret?

Använder just nu silvershampolinjen från Kevin Murphy som min frisör Helen rekommenderat mig. Tvättar håret typ tre gånger i veckan.

Mascara eller läppstift

Vägrar välja. Här finns förresten en guide till den perfekta, hållbara röda pussmunnen!

Anti ageing-produkter?

Nja, några. Fast mest av allt ger de nog bara fukt? Trodde inte att jag skulle ha åldersnoja för jag tycker inte att rynkor är missprydande på någon annan än mig själv. Och det är heller inte rynkorna som besvärar mig mest utan att jag liksom börjat se så trött och sur ut? Att allting hänger mer för varje dag. Och att jag gått ner massa i vikt har inte direkt hjälpt till det heller.

Bästa hemmaspakur

Att ta ett fotbad och fila fötterna. Därefter olja in dem med olivolja, sätta dem i plastpåsar och sedan på med tjocksockar över natten. Man får så lena fossingar!

Smink du inte förstår dig på

Fransk manikyr på tånaglarna. Jag har inte stora krav på fötter annat än att naglarna är kortklippta. Att då måla dit en vit kant på tånaglarna så att de ser längre ut? Nejtack!

Do’s and dont’s

Alltså jag gillar inte pekpinnar. Folk ska göra precis som de känner för. Med andra ord – kör på fransk manikyr på tårna om det gör dig lycklig. Skit i vad jag säger.

Med det sagt skulle jag ändå vilja komma med två hårtips. Om man har mellanlångt hår av tveksam kvalitet och aldrig riktigt får till någon frisyr – våga klipp kort! Finns få saker som är så snyggt och feminint som en tjusig, kortklippt fripp. Lex Audrey Hepburn, Halle Berry, Zoë Kravitz, samt min egen syster. Mitt andra råd går tvärtemot – nämligen att våga behålla längderna när man blir lite äldre. Om hårkvalitén håller för det så varför inte? Det är så vackert med kvinnor som har kvar sitt långa hår (Meryl Streep) och låter det bli grått (Sofia Kammerborn)

Skönhetsikon

Brigitte Bardot har jag föga originellt älskat sedan jag gick i högstadiet. Annars tycker jag mycket om Trinny Wodalls sköna inställning till smink – så befriande oängsligt och liksom tillgängligt. Och så gillar jag Ashley Streicher – kändishårstylisten som själv är ubersöt, och har en fin stil och har de största blå ögon jag sett!

Sminkning du är nöjd med

Den här som ser helt naturlig och glowy ut – både huden och håret. Som om man inte gjort ett pillekvitt utan vaknade så här.

Mineralsmink eller flytande?

Flytande på vintern och mineralsmink sommartid. Men det beror på hur torr jag är. Är jag ordentligt återfuktad funkar mineralsmink också vintertid.

Största beautymiss du gjort?

Alla gånger jag blonderade mig själv kycklinggul då jag saknade pengar att gå till en frisör. Förutom det var ju det här röda en hopplöst svårburen hårfärg som jag tycker är svinsnygg men som helt enkelt inte klär mig som är grisskär.

Hur lång är din sminkrutin?

Ska jag till stan på möte så tar smink och hår ungefär 45 minuter. Ju längre desto härligare. Har jag bara tid finns det få saker som är lika vilsamma som att stänga in sig i badrummet och lyssna på en podd och sminka sig. Kan dock göra mig sminkad och redo på under fem minuter om det krävs. Och det gör det ofta.