Snart är det dags att börja fundera på julbaket. Kanske vill du göra något litet gott redan till första advent? Här kommer i sådana fall recept på sex suveräna julkolor.

Smörkola med havssalt. En riktig favoritkola som får en lite pikant smak av det brynta smöret och flingsaltet ovanpå.

Saltlakritskola. Hisnande god, sötsalt och seg. Du gör den på turkisk peppar vilket är en garant för en riktigt salt kola. Precis som man vill ha den.

Chokladkola med kaffe och rostade hasselnötter. En mjuk, seg chokladkola med kaffeton och ett krispigt lager av rostade hasselnötter. Den lite bittra smaksättningen balanserar kolans smaker så att det inte blir för sliskigt och sött.

Smörkola med smak av pepparmynta. Begärliga bitar som smälter i munnen.

Julkola med täcke av choklad. Kombinationen av seg kola och krispigt chokladtäcke är ljuvlig. Den här vill du inte vara utan på gottebordet!

Fuskfudge. Tekniskt sett ingen kola men den får vara med ändå för att den är så förtjusande. Härlig fudgekonsistens och inte allt för söt i smaken. Men välj en kvalitetschoklad med hög kakaohalt – det gör hela skillnaden.
5 svar
Hej Clara!
Utlandssvensk har, alskar din blogg. Tankte bara upplysa om att den automatiska engelska översättningen pa denna rubriken sa ”the carbon peak”.
Haha, kol som kol 🤷♀️
Heheheh
Roligt ju, ibland blir det knas
Tandläkarens dröm….