Min son Bertil hjälper till att rulla köttbullar på ett stort fat.

Nu är julstöket verkligen i full gång! Idag rullade till exempel jag och Bertil några hundra julköttbullar!

Använde mig av min mormors kryddning som är den bästa. Kryddpeppar är hemligheten! Samt lite ansjovisspad för mer umamismak.

Stor karott med färdigstekta köttbullar under granrisbukett.

Mormors goda köttbullar:

Tid

ca 50 minuter

Ingredienser

  • Nötfärs

  • Fläskfärs

  • Gullök

  • Salt

  • Peppar

  • Kryddpeppar

  • Ansjovisspad

  • Smör

Gör så här

  • Blanda 1/3 nötfärs med 2/3 fläskfärs.
  • Riv en eller flera gullökar på den grova sidan av rivjärnet
  • Salta, peppra med svartpeppar och rejält med kryddpeppar.
  • Häll i någon matsked ansjovisspad och blanda ihop smeden med en gaffel.
  • Provstek en klick smet i smör så att du vet att den är lagom kryddad.
  • Rulla sedan små köttbullar och fräs i panna.
  • När de fått färg lägger du över dem i en kastrull med lock där de får puttra tills de är färdiga.

Recept: Supergod kålrotslåda

Vad jag vill ha på julbordet

Här hittar du alla mina goda recept inför julen (använd gärna sökrutan om du är ute efter något specifikt).