SÄ har det blivit dags för den traditionsenliga Ärssammanfattningen! Brukar ju göra den hÀr varje Är. HÀr hittar ni 2017,  2016, 2015, 2014, 2013, 2012 och 2011 och 2010. Ni fÄr gÀrna lÄna listan till era bloggar! 

Gjorde du nÄgot 2018 som du aldrig gjort förut? Blev gravid för tredje gÄngen

Genomdrev du nÄgon stor förÀndring? Ja, mÄnga. Men att anstÀlla en assistent och jobba mindre var de tvÄ viktigaste grejerna!

Blev nÄgon/nÄgra av dina vÀnner förÀldrar i Är? Ja, Anna Ileby till exempel! Fast hon var ju redan förÀlder. Men fick en till!

Vilket datum frÄn Är 2018 kommer du alltid att minnas? Bertils skolavslutning den 13 juni. Den dagen var som en dröm. Att Àntligen ha ett litet skolbarn jag fÄ gÄ i kyrkan och fira av, ordna tÄrtkalas för och stryka skjortan till. Ryser av glÀdje bara jag tÀnker pÄ det.

Dog nÄgon som stod dig nÀra? Nej.

Vilka lÀnder besökte du? Spanien, Finland, Schweiz, England och Italien

BÀsta köpet? LÄdcykeln! Om jag ska vara helt Àrlig sÄ skedde ju köpet sent pÄ hösten 2017 men dÄ hann vi aldrig anvÀnda den. Men i vÄras small det till! SÄ sjukt bra investering. Vi sÄlde vÄr andra bil och skaffade istÀllet cykeln. Och som jag cyklade med ungarna i den i vÄras!

Gjorde nÄgonting dig riktigt glad? Maj mÄnad. Jag undrar om jag har haft en lyckligare, gladare och mer tillfreds tid i hela mitt liv? Kanske som litet barn dÄ? Maj var som att gÄ runt och vara hög pÄ nÄgonting.

Saknar du nÄgot under Är 2018 som du vill ha Är 2019?  Regn under sommarhalvÄret.

Vad önskar du att du gjort mer?  MÄlat med ljudbok i lurarna

Vad önskar du att du gjort mindre? Slösurfat pÄ instagram

Favoritserier frÄn Äret som gÄtt?  My Brilliant Friend. Utan konkurrens!

BĂ€sta boken du lĂ€st i Ă„r?  Spraka, blixtra, blĂ€nda av Jenny JĂ€gerfeld, Mina drömmars stad – serien av Per Anders Fogelström.

Största musikaliska upptÀckten? Har börjat lyssna pÄ gamla lÄtar av Magnus Uggla. Det började som en olyckshÀndelse och nu kan jag inte sluta. SÄ fort ungen Àr ute och fogarna hÄller ska jag ut och jogga till lÄten Jag Skiter. Sjukt bra!

Vad var din största framgĂ„ng pĂ„ jobbet 2018?  Att vi gav ut HjĂ€lp jag Ă€r utmattad och att den fick ett sĂ„nt enormt fint gensvar frĂ„n er lĂ€sare. Och sĂ„ mycket press som jag gjorde i april har jag aldrig gjort tidigare. Är sĂ„ stolt över den hĂ€r boken och resan jag gjort med Erica.

Största framgÄng pÄ det privata planet?  Att bli gravid en tredje gÄng. Ingenting jag tog för givet men tack och lov gick det bra.

Största misstaget? Att backa sönder min nya bil. Inte bara en utan tvÄ gÄnger den hÀr hösten.

Var du gladare eller ledsnare i Ă„r jĂ€mfört med tidigare Ă„r? SĂ„ sjukt mycket gladare! Kan inte minnas sist jag hade ett bĂ€ttre Ă„r. Sedan har trĂ„kiga saker hĂ€nt – pĂ„ sensommaren hĂ€nde ganska mĂ„nga till och med. Men fram tills dess var det ett jĂ€kla toppen-Ă„r!

Vad spenderade du mest pengar pÄ? Blommor till perennrabatten, en ny uppvuxen hÀck och sÄ garagebygget!

NÄgot du önskade dig och fick? Sinnesfrid i den frÄga som oroat mig allra mest sedan 2015, och som haft en stor del i min utmattning.

NÄgot du önskade dig och inte fick? Ja. Att alla nÀrstÄende skulle fÄ vara friska och mÄ bra. SÄ har det inte varit.

Vad gjorde du pÄ din födelsedag 2018? Jag var i Stockholm och gjorde pressarbete för HjÀlp jag Àr utmattad. PÄ kvÀllen bjöd Erica mig pÄ bubblig dricka pÄ en uteservering.

Finns det nÄgonting som skulle gjort ditt Är Ànnu bÀttre? Ja, att ingen jag kÀnner skulle ha behövt vara sjuk.

Vad fick dig att mĂ„ bra? Matlaget, trĂ€dgĂ„rdsarbete, att bada varje dag hela sommaren. Att kĂ€nna att jag besatt kraft och energi (innan jag blev gravid alltsĂ„ – sedan dog den) att exempelvis kunna företa en lĂ„ng bilsemester sjĂ€lv med barnen.

Vem saknade du? Jakob. Han var borta och jobbade i Spanien vÀldigt mycket och under sommaren sÄg jag knappt till honom dÄ han bÄde jobbade som sjukgymnast och var bonde.

De bÀsta nya mÀnniskorna du trÀffade? Det stÄr helt stilla. TrÀffade jag verkligen nÄgra nya mÀnniskor i Är? Jag minns inte riktigt.

Mest stolt över? Att mina barn artar sig till sÄna fina varelser. Och att jag fattat aktiva beslut för en bÀttre vardag och hÀlsa.

Högsta önskan just nu?  Att nÄgon jag kÀnner som Àr sjuk ska fÄ bli frisk.

Vad tÀnker du göra annorlunda nÀsta Är?  Jag tÀnker vara mammaledig. För första gÄngen nÄgonsin! Vi fÄr se hur det gÄr.