Årssammanfattning 2017

Så har det blivit dags för den traditionsenliga årssammanfattningen! Brukar ju göra den här varje år. 20162015201420132012 och 2011 och 2010. Ni får gärna låna listan till era bloggar!

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut? Startade ett klädmärke

Genomdrev du någon stor förändring? Ja, att skaffa en lokal i stan och starta Lidström&Nyberg.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Malin Wollin!

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas? En av alla härliga, soliga morgnar i Central Park med min syster, sköna skor och en stor kopp kaffe i handen. Ja, bara för det minns jag såklart inte ett exakt datum då detta skedde. Men den resan var fantastisk!

Dog någon som stod dig nära? Nej

Vilka länder besökte du? Till Grekland för skrivarresa med Malin, Korsika för ett resereportage, New York för jobb och Spanien för att hälsa på Jakob som jobbade där. Fy, vad många flygresor när jag ser tillbaka på det. Hoppas däremot att jag i vår ska kunna ge mig ut på en tågluff i Europa med barnen.

Bästa köpet? Ny iPhone och kamera. Sån glädje att ha ny och perfekt utrustning. Annars var köpet av några hundra gamla tegelstenar bäst – för det blev till fina pallkragar med kryddor som stormtrivdes.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Antidepressiva. Sertralin FTW! Kommer inte sluta äta det den närmsta tiden. Så fantastiskt att äntligen hitta något som funkar.

Saknar du något under år 2017 som du vill ha år 2018? En varm, solig sommar.

Vad önskar du att du gjort mer?  Läst böcker. Varför läser jag så lite böcker? Så fort jag reser bort slukar jag böcker men här hemma läser jag typ ingenting längre. Det känns så fattigt.

Vad önskar du att du gjort mindre? Scrollat runt, runt, runt på instagram och Facebook. Så meningslöst.

Favoritserier från året som gått?  Glow och Skam

Bästa boken du läst i år? Ett litet liv av Hanya Yanagihara. Läste ut den på två dagar i Spanien och kände mig helt själsligt misshandlad efteråt. En fantastisk och gripande läsupplevelse.

Största musikaliska upptäckten? Miley Cyrus låt Younger Now som varit ledmotiv under höstens bilresor.

Vad var din största framgång på jobbet 2017? Att Underbaraclaras.se blev utsedd till Årets Tidskrift, att vi äntligen kickat igång Lidström&Nyberg. Att jag har fått en arbetsplats för mig själv med idel fantastiska människor som jag tycker om. Och så att jag skrivit klart min första bok. Jo, jag har visserligen gett ut sju böcker innan – men aldrig en bok som den här.

Största framgång på det privata planet? Att jag lyckats hålla en rimlig arbetsnivå den här hösten och därför haft mycket ork och energi till barnen och känt sådan himla glädje i relationen med dem.

Största misstaget? Att inte ha bokat upp ledig tid med släktingar och vänner månader i förväg. För annars kommer jobb emellan och så hinner vi inte ses.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Sjukt mycket gladare jämfört med både 2015 och 2016 – till och med gladare än 2014 så jag måste säga att det varit ett fint år!

Vad spenderade du mest pengar på? Resor

Något du önskade dig och fick? En studio i en drömlokal!

Något du önskade dig och inte fick? Ja, jag hade önskat att jag skulle hitta energin att komma igång med träningen och bra vanor. Det gick dåligt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2017? Jag var i Grekland med Malin och skrev bok och åt massa god mat. Jättebra födelsedag!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mer rörelse och träning i vardagen. Och bättre nyheter på radio.

Vad fick dig att må bra? Att vara med kompisar och sitta i trädgården i Spanien och titta på när barnen lekte med sin gammor.

Vem saknade du? Mamma. Det blir värre för varje år.

De bästa nya människorna du träffade? Alla sköna personer som jag ska dela studio med de närmsta åren!

Mest stolt över? Miss Clarity. Att vi sjösatte, lanserade och gjorde pangsuccé.

Högsta önskan just nu?  Att Metoo får spilla över – ja inte bara spilla förresten, snarare dränka 2018 i frågor om jämställdhet och attityder.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Det är hemligt. Men bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Årssammanfattning 2017”

 1. Tack för listan <3

  Får jag lämna ett spår i något där en kanske inte egentligen får hålla på att spåra..? I sorg. Jag tänker att orden "sorgen blir värre för varje år" riskerar att bli något du bestämmer dig för att upprätthålla. Att saknaden inte kan bli annat än värre år efter år, just för att du tänker det, säger det och skriver ner det. Som en självuppfyllande profetia.

  Jag har själv skapat så mkt onödigt lidande för att jag bestämt mig för olika saker, helt onödigt.

  Kanske har jag fel, kanske borde jag låtit det vara orört. Det var av all välmening iaf, om det spelar någon roll <3

  Kram!

 2. Hurra för ditt glada 2017!
  Jag har kapat den här listan och gjort om den till en månadsuppdatering på mitt liv, det händer så sjukt mycket på bara 30 dagar och det är kalasfint att ha det svart på vitt när månaderna bara rullar förbi. Tack för inspirationen!

 3. Dina cliffhangers är av rang! Och listan har ingredienser som jag funderar på. Som det här ostrukturerade sättet kring hur vi scrollar på instagram etc. Jag inför därför digital disciplin på schemat för 2018.

   1. …jag med…du hade din hand så fint och ömt vilandes mot magen på ett av dina foton från er nya lokal.

    1. Men lägg av. Förra vintern var det samma sak med vanten på magen, blev det någon bebis för det?

     1. Håller med, har så himla svårt med folk som helt omotiverat spekulerar i andras graviditeter… Personen i fråga kanske vill ha barn, men kan inte pga livssituationen. Hon kanske försöker få barn och gråter vid varje mens för att det inte tar sig. Eller så har hon varit gravid och fått missfall. Eller så har personen i fråga inte en tanke på barn just nu och då blir en fnissig åh titta, hand på magen-kommentar bara löjlig. En kvinna kan ha tusen andra härliga hemligheter planerade för sitt nya år och ingen av dem behöver infatta hennes livmoder.

 4. Aj, det gjorde ont i hjärtat när jag läste om saknaden efter mamma. Vilken fruktansvärd sorg. <3

 5. Vilket år! Och ja, sertralin får följa med in i 2018 här med. Bra också att du är öppen, har insett att det är så många som äter antidepressiva tabletter men få törs berätta.

 6. Var beredd på att störa mig lite på frågan om favorit tv-program, med svaret ”jag har ingen teve”, och så har du ändrat frågan?? Håhåjaja här ändrar du i ens jul-traditioner bara sådär….

  1. Haha, ja jag var ju tvungen. Kändes som att det blev väldigt tjatigt med en fråga jag får svara samma på år från år 😉

 7. Hej Clara! Tack för en fin och härlig blogg!

  Och tack för att du skrivit att du börjat äta antidepressiva. Det har fått mig att ta steget att börja med det. Har besvär med ångest sedan flera månader och varit emot läkemedel…
  Men inser nu att jag behöver det! Skulle vara intressant om du ville skriva mer om hur det haft för effekt och vad som fick dig att börja?

  Tack på förhand!
  God jul!

 8. Glömde skriva att jag är tacksam för att du skriver om ditt mående och belyser psykisk ohälsa och mediciner, tack!

 9. Wow vilket år! Hoppas också och tänker jobba för att metoo dränker hela världen. Hoppas på ett riktigt bra 2018!