SÄ har det blivit dags för den traditionsenliga Ärssammanfattningen! Brukar ju göra den hÀr varje Är. 2016, 2015, 2014, 2013, 2012 och 2011 och 2010. Ni fÄr gÀrna lÄna listan till era bloggar!

Gjorde du nÄgot 2017 som du aldrig gjort förut? Startade ett klÀdmÀrke

Genomdrev du nÄgon stor förÀndring? Ja, att skaffa en lokal i stan och starta Lidström&Nyberg.

Blev nÄgon/nÄgra av dina vÀnner förÀldrar i Är? Ja, Malin Wollin!

Vilket datum frÄn Är 2017 kommer du alltid att minnas? En av alla hÀrliga, soliga morgnar i Central Park med min syster, sköna skor och en stor kopp kaffe i handen. Ja, bara för det minns jag sÄklart inte ett exakt datum dÄ detta skedde. Men den resan var fantastisk!

Dog nÄgon som stod dig nÀra? Nej

Vilka lÀnder besökte du? Till Grekland för skrivarresa med Malin, Korsika för ett resereportage, New York för jobb och Spanien för att hÀlsa pÄ Jakob som jobbade dÀr. Fy, vad mÄnga flygresor nÀr jag ser tillbaka pÄ det. Hoppas dÀremot att jag i vÄr ska kunna ge mig ut pÄ en tÄgluff i Europa med barnen.

BĂ€sta köpet? Ny iPhone och kamera. SĂ„n glĂ€dje att ha ny och perfekt utrustning. Annars var köpet av nĂ„gra hundra gamla tegelstenar bĂ€st – för det blev till fina pallkragar med kryddor som stormtrivdes.

Gjorde nÄgonting dig riktigt glad? Antidepressiva. Sertralin FTW! Kommer inte sluta Àta det den nÀrmsta tiden. SÄ fantastiskt att Àntligen hitta nÄgot som funkar.

Saknar du nÄgot under Är 2017 som du vill ha Är 2018? En varm, solig sommar.

Vad önskar du att du gjort mer?  LÀst böcker. Varför lÀser jag sÄ lite böcker? SÄ fort jag reser bort slukar jag böcker men hÀr hemma lÀser jag typ ingenting lÀngre. Det kÀnns sÄ fattigt.

Vad önskar du att du gjort mindre? Scrollat runt, runt, runt pÄ instagram och Facebook. SÄ meningslöst.

Favoritserier frÄn Äret som gÄtt?  Glow och Skam

BÀsta boken du lÀst i Är? Ett litet liv av Hanya Yanagihara. LÀste ut den pÄ tvÄ dagar i Spanien och kÀnde mig helt sjÀlsligt misshandlad efterÄt. En fantastisk och gripande lÀsupplevelse.

Största musikaliska upptÀckten? Miley Cyrus lÄt Younger Now som varit ledmotiv under höstens bilresor.

Vad var din största framgĂ„ng pĂ„ jobbet 2017? Att Underbaraclaras.se blev utsedd till Årets Tidskrift, att vi Ă€ntligen kickat igĂ„ng Lidström&Nyberg. Att jag har fĂ„tt en arbetsplats för mig sjĂ€lv med idel fantastiska mĂ€nniskor som jag tycker om. Och sĂ„ att jag skrivit klart min första bok. Jo, jag har visserligen gett ut sju böcker innan – men aldrig en bok som den hĂ€r.

Största framgÄng pÄ det privata planet? Att jag lyckats hÄlla en rimlig arbetsnivÄ den hÀr hösten och dÀrför haft mycket ork och energi till barnen och kÀnt sÄdan himla glÀdje i relationen med dem.

Största misstaget? Att inte ha bokat upp ledig tid med slÀktingar och vÀnner mÄnader i förvÀg. För annars kommer jobb emellan och sÄ hinner vi inte ses.

Var du gladare eller ledsnare i Ă„r jĂ€mfört med tidigare Ă„r? Sjukt mycket gladare jĂ€mfört med bĂ„de 2015 och 2016 – till och med gladare Ă€n 2014 sĂ„ jag mĂ„ste sĂ€ga att det varit ett fint Ă„r!

Vad spenderade du mest pengar pÄ? Resor

NÄgot du önskade dig och fick? En studio i en drömlokal!

NÄgot du önskade dig och inte fick? Ja, jag hade önskat att jag skulle hitta energin att komma igÄng med trÀningen och bra vanor. Det gick dÄligt.

Vad gjorde du pÄ din födelsedag 2017? Jag var i Grekland med Malin och skrev bok och Ät massa god mat. JÀttebra födelsedag!

Finns det nÄgonting som skulle gjort ditt Är Ànnu bÀttre? Mer rörelse och trÀning i vardagen. Och bÀttre nyheter pÄ radio.

Vad fick dig att mÄ bra? Att vara med kompisar och sitta i trÀdgÄrden i Spanien och titta pÄ nÀr barnen lekte med sin gammor.

Vem saknade du? Mamma. Det blir vÀrre för varje Är.

De bÀsta nya mÀnniskorna du trÀffade? Alla sköna personer som jag ska dela studio med de nÀrmsta Ären!

Mest stolt över? Miss Clarity. Att vi sjösatte, lanserade och gjorde pangsuccé.

Högsta önskan just nu?  Att Metoo fĂ„r spilla över – ja inte bara spilla förresten, snarare drĂ€nka 2018 i frĂ„gor om jĂ€mstĂ€lldhet och attityder.

Vad tÀnker du göra annorlunda nÀsta Är?  Det Àr hemligt. Men bra.