SĂ„ har det blivit dags för den traditionsenliga Ă„rssammanfattningen! Brukar ju göra den hĂ€r varje Ă„r. HĂ€r hittar ni 2018,  2017,  20162015201420132012 och 2011 och 2010. Ni fĂ„r gĂ€rna lĂ„na listan till era bloggar! 

Gjorde du nĂ„got 2019 som du aldrig gjort förut? Blev trebarnsmamma.

Genomdrev du nĂ„gon stor förĂ€ndring? Ja. Jag tog för första gĂ„ngen ut mer “riktig” mammaledighet. Mer barnvaktshjĂ€lp, mer jobb för min assisten Charlotte och mer vila för mig. Har försökt att mest göra roliga jobb och ta bort allt trĂ„kigt. Bra beslut!

Blev nĂ„gon/nĂ„gra av dina vĂ€nner förĂ€ldrar i Ă„r? Ja, till min stora glĂ€dje fick Albin och Ulrika sin Ylva-Karin fem veckor innan vi fick Ulf. Deras dottr Ada och Bertil Ă€r ocksĂ„ jĂ€mnĂ„riga och har varit som ler och lĂ„nghalm sedan smĂ„barnstiden. SĂ„ glad att veta att Ulf och Ylva-Karin alltid kommer ha varandra!”

Vilket datum frĂ„n Ă„r 2019 kommer du alltid att minnas? Flera dagar. Den dag min svĂ€rfar dog. Den dag Ulf föddes. Och sĂ„ barnvĂ€lsignelsen som var bĂ€sta dagen pĂ„ hela Ă„ret. En av livets bĂ€ttre dagar faktiskt.

Dog nĂ„gon som stod dig nĂ€ra? Ja, min svĂ€rfar, min mormor och min hund Melker. Det var ett vĂ€ldigt jobbigt Ă„r pĂ„ det sĂ€ttet.

Vilka lĂ€nder besökte du? Jag höll mig i Sverige.

BĂ€sta köpet? HjĂ€lp. FrĂ„n Charlotte och Erica framförallt. Har insett hur mycket jag kan delegera sedan jag fick barn och blev tvungen att delegera. HjĂ€lp Ă€r bĂ€sta köpet jag gjort.

Gjorde nĂ„gonting dig riktigt glad? Att bli trebarnsmamma. Det var verkligen pusselbiten som saknats. Och att se mina storbarn uppskatta och Ă€lska sin lillebror sĂ„ mycket. De Ă€r fortfarande vrĂ„lkĂ€ra i honom och jag tycker att de utvecklas sĂ„ mycket av att ha fĂ„tt ett till syskon.

Saknade du nĂ„got under Ă„r 2019 som du vill ha Ă„r 2020?  HĂ€lsan.

Vad önskar du att du gjort mer?  Sovit

Vad önskar du att du gjort mindre? Legat vaken i vargtimmen med Ă„ngest.

Favoritserier frĂ„n Ă„ret som gĂ„tt?  Sucession.

BĂ€sta boken du lĂ€st i Ă„r?  Ett jĂ€vla solsken av Fatima Bremmer.

Största musikaliska upptĂ€ckten? Daniel Norgren.

Vad var din största framgĂ„ng pĂ„ jobbet 2019?  Jag har trots mammaledighet pĂ„ deltid omsatt mer i företaget Ă€n nĂ„gonsin – samtidigt som jag har hittat ett sĂ€tt att göra det enklare och roligare för mig. Vilket gör att bloggandet Ă€nnu hĂ€rligare!

Största framgĂ„ng pĂ„ det privata planet?  Att jag Ă€r en sĂ„ himla snĂ€ll och trygg och kĂ€rleksfull mamma. HĂ€r skulle jag kunna lĂ€gga in fjorton brasklappar om att jag ocksĂ„ Ă€r otillrĂ€cklig och dĂ„lig och strĂ€ng och yadayada men det tĂ€nker jag inte göra. För jag Ă€r faktiskt snĂ€ll, trygg och kĂ€rleksfull. Och det rĂ€cker lĂ„ngt.

Största misstaget? Att inte ta mina hĂ€lsoproblem pĂ„ allvar och börja utreda dem i tid.

Var du gladare eller ledsnare i Ă„r jĂ€mfört med tidigare Ă„r? Ledsnare Ă€n 2018 eftersom vi hade flera svĂ„ra förluster – samtidigt Ă€ndĂ„ ganska glad med tanke pĂ„ omstĂ€ndigheterna. Jag tackar Ulf för det.

Vad spenderade du mest pengar pĂ„? Att vara mammaledig i högre grad. Är vĂ€ldigt dyrt nĂ€r man driver företag.

NĂ„got du önskade dig och fick? Ett friskt, vĂ€lmĂ„ende barn!

NĂ„got du önskade dig och inte fick? Ja. Att jag skulle Ă„terhĂ€mta mig snabbt frĂ„n graviditeten, komma igĂ„ng med trĂ€nandet och kunna ta hand om mig sjĂ€lv bĂ€ttre. SĂ„ blev det inte.

Vad gjorde du pĂ„ din födelsedag 2019? Vi var pĂ„ pĂ„sklov hos Jakobs mormor och hela hans familj kom och sjöng för mig pĂ„ morgonen!

Finns det nĂ„gonting som skulle gjort ditt Ă„r Ă€nnu bĂ€ttre? VĂ€ldigt mĂ„nga saker. Men en konkret grej hade ju varit att sluppit smĂ€rta och oro över min hĂ€lsa.

Vad fick dig att mĂ„ bra? Bebisen, matlaget, att bada massor pĂ„ sommaren, att vara mer i mormors hus och vara ledig.

Vem saknade du? Alla jag förlorat.

De bĂ€sta nya mĂ€nniskorna du trĂ€ffade? Kan inte komma pĂ„ att jag trĂ€ffade nĂ„gon ny mĂ€nniska det hĂ€r Ă„ret? Har mest hĂ„llit mig hemma och det har varit underbart. Fast jo. ULF! Han Ă€r den bĂ€sta nya mĂ€nniska jag trĂ€ffat.

Mest stolt över? Min familj. Men ocksĂ„ mitt företag. Tycker att bĂ„da delarna artar sig rĂ€tt sĂ„ bra.

Högsta önskan just nu?  Om jag ska önska nĂ„got rent egoistiskt för mig sjĂ€lv sĂ„ Ă€r det att fĂ„ ork och resurser att hitta tillbaka till min hĂ€lsa det hĂ€r Ă„ret. 2020 ska bli hĂ€lsans Ă„r för mig. BĂ„de psykiskt och fysiskt. Skriver mer om det snart för det Ă€r nĂ„got jag gĂ„tt och grubblat pĂ„ i flera mĂ„nader.

Vad tĂ€nker du göra annorlunda nĂ€sta Ă„r?  Ta Ă€nnu mer hjĂ€lp med allt jag bara kan ta hjĂ€lp med och som jag sjĂ€lv inte gillar eller orkar göra.