Årssammanfattning 2019

Så har det blivit dags för den traditionsenliga årssammanfattningen! Brukar ju göra den här varje år. Här hittar ni 2018,  2017,  20162015201420132012 och 2011 och 2010. Ni får gärna låna listan till era bloggar! 

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut? Blev trebarnsmamma.

Genomdrev du någon stor förändring? Ja. Jag tog för första gången ut mer “riktig” mammaledighet. Mer barnvaktshjälp, mer jobb för min assisten Charlotte och mer vila för mig. Har försökt att mest göra roliga jobb och ta bort allt tråkigt. Bra beslut!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, till min stora glädje fick Albin och Ulrika sin Ylva-Karin fem veckor innan vi fick Ulf. Deras dottr Ada och Bertil är också jämnåriga och har varit som ler och långhalm sedan småbarnstiden. Så glad att veta att Ulf och Ylva-Karin alltid kommer ha varandra!”

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas? Flera dagar. Den dag min svärfar dog. Den dag Ulf föddes. Och så barnvälsignelsen som var bästa dagen på hela året. En av livets bättre dagar faktiskt.

Dog någon som stod dig nära? Ja, min svärfar, min mormor och min hund Melker. Det var ett väldigt jobbigt år på det sättet.

Vilka länder besökte du? Jag höll mig i Sverige.

Bästa köpet? Hjälp. Från Charlotte och Erica framförallt. Har insett hur mycket jag kan delegera sedan jag fick barn och blev tvungen att delegera. Hjälp är bästa köpet jag gjort.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att bli trebarnsmamma. Det var verkligen pusselbiten som saknats. Och att se mina storbarn uppskatta och älska sin lillebror så mycket. De är fortfarande vrålkära i honom och jag tycker att de utvecklas så mycket av att ha fått ett till syskon.

Saknade du något under år 2019 som du vill ha år 2020?  Hälsan.

Vad önskar du att du gjort mer?  Sovit

Vad önskar du att du gjort mindre? Legat vaken i vargtimmen med ångest.

Favoritserier från året som gått?  Sucession.

Bästa boken du läst i år?  Ett jävla solsken av Fatima Bremmer.

Största musikaliska upptäckten? Daniel Norgren.

Vad var din största framgång på jobbet 2019?  Jag har trots mammaledighet på deltid omsatt mer i företaget än någonsin – samtidigt som jag har hittat ett sätt att göra det enklare och roligare för mig. Vilket gör att bloggandet ännu härligare!

Största framgång på det privata planet?  Att jag är en så himla snäll och trygg och kärleksfull mamma. Här skulle jag kunna lägga in fjorton brasklappar om att jag också är otillräcklig och dålig och sträng och yadayada men det tänker jag inte göra. För jag är faktiskt snäll, trygg och kärleksfull. Och det räcker långt.

Största misstaget? Att inte ta mina hälsoproblem på allvar och börja utreda dem i tid.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare än 2018 eftersom vi hade flera svåra förluster – samtidigt ändå ganska glad med tanke på omständigheterna. Jag tackar Ulf för det.

Vad spenderade du mest pengar på? Att vara mammaledig i högre grad. Är väldigt dyrt när man driver företag.

Något du önskade dig och fick? Ett friskt, välmående barn!

Något du önskade dig och inte fick? Ja. Att jag skulle återhämta mig snabbt från graviditeten, komma igång med tränandet och kunna ta hand om mig själv bättre. Så blev det inte.

Vad gjorde du på din födelsedag 2019? Vi var på påsklov hos Jakobs mormor och hela hans familj kom och sjöng för mig på morgonen!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Väldigt många saker. Men en konkret grej hade ju varit att sluppit smärta och oro över min hälsa.

Vad fick dig att må bra? Bebisen, matlaget, att bada massor på sommaren, att vara mer i mormors hus och vara ledig.

Vem saknade du? Alla jag förlorat.

De bästa nya människorna du träffade? Kan inte komma på att jag träffade någon ny människa det här året? Har mest hållit mig hemma och det har varit underbart. Fast jo. ULF! Han är den bästa nya människa jag träffat.

Mest stolt över? Min familj. Men också mitt företag. Tycker att båda delarna artar sig rätt så bra.

Högsta önskan just nu?  Om jag ska önska något rent egoistiskt för mig själv så är det att få ork och resurser att hitta tillbaka till min hälsa det här året. 2020 ska bli hälsans år för mig. Både psykiskt och fysiskt. Skriver mer om det snart för det är något jag gått och grubblat på i flera månader.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Ta ännu mer hjälp med allt jag bara kan ta hjälp med och som jag själv inte gillar eller orkar göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Årssammanfattning 2019”

  1. Kommer alltid minnas 9 februari 2019. Stod på jobbet på kvällen när en maskerad man kom in med kniv och stal kontanter och cigg. Fick inga fysiska skador men kan inte längre stå med ryggen mot entrédörren för länge utan att snegla bakåt.

   En mycket bättre kväll var i september och vi bjöd in vänner och bara hade en allmänt trevlig kväll med hemgjord pizza och Just Dance.

   Annars ska jag försöka ta itu med mina sömnsvårigheter med att försöka börja använda min bettskena bättre och köpa tyngdtäcke.

   Min syster har bott i Madrid en period så jag, min pappa och barnen åkte ned i en vecka och hälsade på. En väldigt fin och mysig stad.

   1. Maria – köp inget tyngdtäcke förrän du testat med att lägga några lager filtar på dig och skapat tyngd på det sättet. Tyngdtäcket är förvisso trendigt, men det ligger i garderoben hos många för att det inte fungerade som tänkt.

    1. Tack. Min son har dock tyngdtäcke (fått via habilitering) och de gånger jag somnat bredvid honom har det gått fortare.

     Kan tänka mig att det blir varmare med en massa filtar på sig.

 1. 2020 ska få bli ett hälsans år för mig med. Förlorade också en mycket viktig person, plötsligt, under 2019, och min hälsa har gått stadigt nedåt sen en depression och medicinering under åren 2017-2018. Ser fram emot att läsa dina funderingar kring vad 2020 kan göra för dig kring din hälsa, jag kanske kan dra lite inspiration till mina egna tankar och idéer. <3

 2. Jag ser fram emot ett inlägg, eller flera, om att komma tillbaka till sig själv med hälsa och att må psykiskt bra igen. Jag är där med och att höra hur du tänker kommer att bli jättebra.

 3. Då du återkommit flera gånger om hälsoproblem ska det bli intressant att få ta del av hur du egentligen mår. Vi alla bär på olika fysiska och psykiska besvär och jag tycker det känns så befriande när du delar med dig av ditt mående. En sak jag funderat på är ditt tidigare behov av ssri preparat, hur ser det ut idag? Klarar du dig i dagsläget utan det eller behöver du fortfarande detta stöd? Jag har själv förlorat båda mina föräldrar i cancer och vet vad det kan sätta för spår i en själv…

 4. Roligt att läsa och den där listan har jag snott av dig i flera års tid. Så trevligt att reflektera och minnas tillbaka. Hoppas att hälsan blir bättre under 2020. Gott nytt år!

 5. Jag ser också framför mig att 2020 ska bli hälsans år. Tacksam för inspiration kring det ämnet. Let’s go! 💪

 6. Låter verkligen som 2019 var ett väldigt tufft år för dig med både förluster och hälsoproblem. (Jag dras också med problem med hälsan.)
  Liksom de andra som kommenterat så ser jag fram emot välbehövliga tankar och inspiration om hälsa, från dig. Gott nytt 2020! 🎉🍀

 7. Ta hand om dig.
  Det har jag själv svårt med i år och hoppas 2020 blir gladare för själen.