Jag kan tycka att all choklad, marsipan och alla nötter på julens gottebord behöver balanseras upp med lite syra. Då är den här julmarmeladen helt perfekt. Här är den gjort på svartvinbärssaft – men det går lika bra med någon helt annan sort också!

Marmeladkonfekt med smak av svarta vinbär

Bitar

30 bitar

Tillagningstid

20 minuter + 5 timmar

Ingredienser

  • 5 dl koncentrerad saft (tex svartvinbär, äpple, apelsin)

  • 2 msk gelantinpulver

  • 2 tsk glykos

  • Strösocker att rulla bitarna i

Gör så här

  • Sjud saften i en kastrull tillsammans med gelantinpulvret och glykosen tills det är helt upplöst
  • Klä en bakform ca 23×17 cm med bakplåtspapper. Häll saften i formen och låt stela i kylskåpet i ca fem timmar
  • Skär upp marmeladen i bitar och rulla i lite strösocker precis innan serveringen. Marmeladen håller sig fräsch i kylen i ca 5 dagar.