Jag kan tycka att all choklad, marsipan och alla nötter pĂ„ julens gottebord behöver balanseras upp med lite syra. DĂ„ Ă€r den hĂ€r julmarmeladen helt perfekt. HĂ€r Ă€r den gjort pĂ„ svartvinbĂ€rssaft – men det gĂ„r lika bra med nĂ„gon helt annan sort ocksĂ„!

Marmeladkonfekt med smak av svarta vinbÀr

Bitar

30 bitar

Tillagningstid

20 minuter + 5 timmar

Ingredienser

  • 5 dl koncentrerad saft (tex svartvinbĂ€r, Ă€pple, apelsin)

  • 2 msk gelantinpulver

  • 2 tsk glykos

  • Strösocker att rulla bitarna i

Gör sÄ hÀr

  • Sjud saften i en kastrull tillsammans med gelantinpulvret och glykosen tills det Ă€r helt upplöst
  • KlĂ€ en bakform ca 23×17 cm med bakplĂ„tspapper. HĂ€ll saften i formen och lĂ„t stela i kylskĂ„pet i ca fem timmar
  • SkĂ€r upp marmeladen i bitar och rulla i lite strösocker precis innan serveringen. Marmeladen hĂ„ller sig frĂ€sch i kylen i ca 5 dagar.

Fler tips till godisbordet!

Julkola under tÀcke av choklad

Fruktkonfekt med nougat

Chokladrutor med nötter

Uppiggande kola med ingefÀra

Tryfflar med vit choklad

Klassisk knÀck

Magiskt god saffranskola