Frukta icke rotfrukten

Här hemma äter vi vegetariskt och ekologiskt. Och det är svinbilligt. På riktigt. Och gott som bara den. Anledningen stavas rotfrukter. Närodlat, billigt lätt att hitta ekologiskt. Vi lagar det i alla möjliga varianter.

Ja det är väl inte så modebloggarglammigt att erkänna sin kärlek till rotfrukter. Jag borde väl bedyra min kärlek till macarons eller någonting annat sött. Men det är inte riktigt min cup of tea. Rotsaker däremot.

rot.jpg

Vi river rödbetor och potatisar och gör biffar

ragg.jpg

Vi gör rårakor och raggmunkar

 soppa2.jpg

Lagar grönsakssoppa

 morro.jpg

och bakar morotskakor

mine.jpg

och så kokar vi minestronesoppa

 

Ugnskorm med skurna rödbetor och grönkål.

Gillar verkligen också ugnsbakade rödbetor med grönkål

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

40 kommentarer på “Frukta icke rotfrukten”

 1. åh så gott! måste kanske baka lite morotsbröd ikväll då… hur som helst, tack för inspiration! ha en fin kväll.

 2. Mmmm, rotfrukter! Også deilig om en river dem og blander med litt creme fraice og majones, eddik og salt og pepper, til å ha på brødet eller som tilbehør til middagen.
  Og snart er det gresskarsesong! (gresskar = pumpa) Det gir enda en dimensjon til de ovnsbakte rotfruktene, med mere sødme. Mmmm mmm mmmmmmmmm.

 3. ja, det är verkligen sjukt gott + extremt billigt. potatis- och purjolökssoppa är bland det godaste jag vet och valde redan i 7:an att göra det när det var “fritt val” i hemkunskapen i skolan, de andra tyckte jag var galen och gjorde såklart pizza, hamburgare och sånt.. 🙂

 4. Men oj så kul det var att se dig i tv ikväll! Så sprallig och söt och med en norrländsk dialekt 🙂 Kan du inte köra lite videoupdates då och då?

 5. Jag såg dig precis i Plus på TV! Du är så söt, så söt.
  Vilka affärer var ni på då ni letade efter kläder till outfiten? Myrorna kände jag igen, men vilken/vilka var det mer?

 6. Vi älskar också rotfrukter, det är ju de som gör att man överlever vintern! Och sen kommer färskpotatisen och man blir så glad att man nästan börjar gråta!

 7. Vad cool du var på Plus idag. Kul att få höra din röst också 😉 (Rotfrukter rules btw)

 8. Som också varande vegetarian (och tränande sådan) är protein ofta det jag fastnar på. Rotsaker är ju gott, men proteininnehållet inte avlägset tillräckligt. Bönor…trist i längden (utom kikärtor, möjligtvis) plus att man ändå måste proteinkomplettera. Quorn är komplett men dyrt.

  Jag brukar satsa på torkade sojaprodukter, men vad gör ni för att få i er proteinet? Ägg och ost verkar det som här, men det är ju inte många gram där?

 9. Du Clara, kan du hjälpa mig att fundera lite? Jag försöker komma på varför jag håller på och letar lägenhet i Stockholm och vill flytta dit. När jag läser din blogg, eller ja, när jag låter mina tankar komma fram överhuvudtaget, undrar jag varför jag inte bara flyttar till en liten by någonstans i Norrland och gör mig ett liv där. Skulle inte du kunna berätta vad det bästa med att bo där du gör är? Hur det skiljer sig från ett liv i Stockholm? Stockholm är en mysig stad, men när jag tänker på att bo där ser jag bara stress, isolering, ensamhet och må-illa. Jag behöver närheten till naturen och min familj, inte en massa höga hus och slaskiga gator. Hur ska man tänka egentligen, för att veta?

 10. For en herlig bildeserie! Jeg innser selv at jeg spiser stadig mer vegetarisk, og jeg føler meg mye piggere og raskere enn før. 🙂 Jeg likte spesielt godt oppskriften din på piroger med spinat og feta. De har jeg lagd mange ganger, med stor suksess. 🙂

 11. mmm, rotfrukter, det är goda grejer det. åtminstone vissa av dem 🙂 vi brukar göra rödbetssoppa, det blir så rosa och fint så man blir glad i både öga och mage!

 12. Såg dig precis på Plus specialprogram om second hand. Gud va bra du var och va roligt att se dig “live”! Din outfit va helt klart bäst och du lät så klok 🙂 Bra jobbat! Du ger också ett äkta intryck och verkar inte det minsta tillgjord som många andra bloggare man ser på tv. Hoppas du får en skön helg!

 13. Din blogg är så lugnande och uppmuntrande. Får en att tänka på ett fint litet namnsdagsfirande.
  Alltför mycket på internet påminner mig om allt som jag avskyr, och då är det så fint att få besöka din lilla oas emellanåt. Glömma det tråkiga.

 14. Morotskaka är en fantastisk kaka. Hur gör du din glasyr? Jag hittar bara sockerspäckade varianter som är så söta att det ilar i tänderna när man så mycket som tittar på dem.

 15. Det passar väl jättebra i en modeblogg. 🙂 Det är därför jag gillar dig, för att du inte är som alla andra. Fortsätt gärna att lägga upp recept! Jag är nybakad vegetarian och behöver all inspiration jag kan få.

 16. För första gången i mitt liv blev jag sugen på att laga mat… ÅH vad gott det ser ut! Finns recepten någonstans på bloggen? Tack för en grym blogg även i övrigt! Heja dig, på alla sätt!

 17. Oj, ursäkta, nu såg jag att de halvfetade orden var länkar. Jag testade bara det på raggmunken, som inte hade länk, men såg sedan att alla andra hade länk. Toppen!

 18. Jag har tänkt så länge att jag skulle kommentera detta inlägg. Jag bara ÄLSKAR rotfrukter i allt! Min Christian skrattar åt mig, kanske är det mina härliga norrlandsgener som spökar. Jag vill ha det i pannkakan, i grytan, i brödet – ja överallt!