Med bara några dagar kvar på 2020 har det blivit dags för den traditionsenliga årssammanfattningen! Brukar ju göra den här varje år. Här hittar ni 2019,  2018, 2017,  20162015201420132012 och 2011 och 2010. Du får gärna låna listan till din blogg om du har någon! 

Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut? Började träna med PT, testade Viktväktarna på riktigt, började reglera min arbetstid på ett sätt som påminner om hur normala, vettiga människor arbetar.

Genomdrev du någon stor förändring? Ja flera stycken stora och viktiga saker. Utnämnde ju 2020 till hälsoåret då jag investerar i min hälsa. Och jag har faktiskt gjort stora förbättringar på den fronten. Har börjat styrketräna vilket gjort underverk för mitt mående. Har typ aldrig foglossnigsmärtor längre och har ett BMI som är “normalt”.

Men sedan har jag också arbetat väldigt aktivt på att skapa ett arbetsliv för mig själv som är hållbart. Liksom verkligen ta revansch på alla utmattade år. Det har bland annat lett till att jag på onsdagar och fredagar är “ledig”. Svarar inte på telefonsamtal, jobbmail, gör inga sponsrade blogginlägg, administrativa uppgifter eller spelar in podd. Istället arbetar jag ostört med att skapa kvalitetsinnehåll på blogg och instagram. Samt utveckla nya delar av mitt arbete. Som att illustrera. Att faktiskt freda tiden för mig själv på det här sättet har gjort en stor kvalitetsskillnad – både i mitt liv men också i vad jag producerar.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, flera stycken barndomsvänner. Maria, Isabelle och Sanna fick varsin underbar dotter. Så fantastisk att se sina vänner bli föräldrar.

Vilket datum från år 2020 kommer du alltid att minnas? Första advent eftersom vi gjorde en fyra timmar lång livesändning från mitt kök. Det känns som att jag i och med det tog av i en ny riktning i mitt arbetsliv. Har ingen aning om vart det kommer leda men jag följer med!

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov inte.

Vilka länder besökte du? Jag höll mig i Sverige, såklart.

Bästa köpet? Hjälp från kunniga personer. Med alltifrån avlastning i mitt arbete till idéskapande, utbildning och ren inspiration. Min filosofi är att alltid arbeta med människor som kan mer än mig och som gör mig bättre.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att känna hur min fysiska hälsa återvänt. Det är som att 45 % av min kropp varit djupfryst sedan jag blev utmattad och att den nu börjar tina upp. Den del av min kropp och själ som är ung och energisk. Som vill ha på sig en kortkjol och springa en mil och känner sig studsig, glad och full av liv!

Saknade du något under år 2020 som du vill ha år 2021?  En fysik som klarar av att springa. Men med fortsatt styrketräning och massa skidåkning i vinter så kommer det kunna ske. Allt måste få ta sin tid. Men i april ska jag älga fram genom skogarna igen. Blir lycklig bara jag tänker på det.

Vad önskar du att du gjort mer? Träffat vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för strunt. Allt strunt jag oroade mig för då har ju löst sig nu. Även om det inte blev som jag ville kunde jag leva med det ändå.

Favoritserier från året som gått?  Har aldrig sett så lite på tv som jag gjort i år. Hinner tusan ingenting. Men om jag ska nämna något som gjort mig glad så är det Normala människor, Sucession och Dips.

Bästa boken du läst i år?  Den här frågan blir sorgligare för varje år som går då jag inser att antalet böcker jag läst under året minskat ännu mer från året innan. Men en minnesvärd bok var i alla fall Året med tretton månader av Åsa Lindeborg

Största musikaliska upptäckten? Att det inte finns någon bättre styrketräningsmusik än Robyn och Britney Spears.

Vad var din största framgång på jobbet 2020?  Att jag fredat min tid. Inte bokat på för mycket utan varit supernoga med att skapa rum och stillhet för att vara kreativ. Den här arbetshösten har varit så himla lagom. Så sällan jag ärligt kan känna så. Men det handlar jättemycket om att jag helt enkelt reglerat min arbetstid i timmar och dagar. Men sedan måste jag ju nämna Susannes Skafferi också. Att den serien blev en succé kändes som en stor framgång.

Största framgång på det privata planet?  Att jag vågat prioritera mig själv högre i relation till min familj, arbete, plikter och allt sånt. Jag har varit sist på listan så länge. Och det har ju inte direkt gynnat de som lever med mig. Vet till exempel att Jakob är jätteglad för att jag fattar mer “själviska” beslut kring mitt mående. Som i slutändan gör mig till en trevligare livspartner.

Största misstaget? Att lita på fel människor och inte dra i nödbromsen i tid. Har stängt två stora yrkesmässiga dörrar i höst och det känns både sorgligt och otroligt bra. Måste avsluta för att göra plats för nya saker. Tids nog ska jag berätta för er vad det gäller.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Har saknat den nära relationen till släkt och familj. Att få träffa matlaget obehindrat och alla andra vänner. Senaste månaderna har vi ju knappt träffat en käft. Men med tanke på att det ändå är en pandemin så tycker jag att jag mått oväntat bra.

Vad spenderade du mest pengar på? Bergvärme, solceller och en ny bastu. Var värt det alltihop.

Något du önskade dig och fick?  Arbetsro. Möjligheten att testa mina tankar om ett mer balanserat arbetsliv. En sprillans re-designad blogg och en nytändning i mitt skrivande.

Något du önskade dig och inte fick? En lugn och vilsam sommar, hälsan tillbaka fullt ut, en god nattsömn, träffa min pappa och alla andra i riskgrupp. Finns tusen saker.

Vad gjorde du på din födelsedag 2020? Minns faktiskt inte vad jag gjorde. Min födelsedag brukar passera rätt obemärkt och det går bra det med.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?  Ja men låt oss nämna den lilla detaljen med pandemin då…

Vad fick dig att må bra? Träning, att ha ett fungerande arbetsliv, mina barn, att jag och Jakob är ett så bra team.

Vem saknade du? Elina har jag träffat på tok för lite för vad som är bra för mig. Och i dessa tider kan vi ju inte ses alls. Träffar inga vänner. Som tur är har vi börjat ringa och promenera tillsammans. Ett helt nytt koncept för oss sisådär tjugo år in i vår vänskap.

De bästa nya människorna du träffade? Tror knappt jag träffade en ny människa på hela det här året? Men däremot fick jag fördjupa vänskap och samarbetet med flera befintliga – som Susanne som jag velat arbeta med i flera års tid och som nu äntligen har det blivit av.

Mest stolt över? Mina barn såklart. Men generellt också stolt över mig själv i yrkeslivet eftersom jag märker att jag passerat något slags krön och blir nu tagen på allvar mycket mer när jag kommer med input. Jag har idéer och upplever att folk lyssnar på dem.

Högsta önskan just nu?  Fred på jord och prioritering av miljöfrågan och vaccin till alla…ja ni fattar. Men förutom sådana saker så önskar jag mig ett bra ullundersställ att åka skidor i. Och en ny dator.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Ingenting. Tänker fortsätta på den bana jag slagit in på och göra ännu mer av det eftersom det visat sig gynnsamt.